Annonce

Positive resultater med middel mod anæmi

GSK har fremlagt positive resultater fra et fase 3-forsøg med deres anæmimiddel daprodustat. Det skriver PharmaTimes.

I fase 3-forsøget blev 8.000 personer med anæmi på grund af kronisk nyresygdom behandlet med daprodustat.

Lægemidlet var veltolereret og ledte til, at patienterne havde lettere ved at holde deres blodværdier inden for målrammen.

Behandlingen virkede lige godt hos patienter med eller uden behov for dialyse.

Kilde: PharmaTimes

Opdivo plus kemoterapi forbedrer overlevelsen ved NSCLC

Bristol Myers Squibb har fremlagt positive data fra et klinisk fase 3-forsøg med deres kræftmiddel Opdivo. Det skriver PharmaTimes.

I studiet (CheckMate 816) blev patienter med ikke-småcellet lungekræft behandlet med Opdivo plus kemoterapi eller kemoterapi alene.

Behandlingen med kombinationen med Opdivo viste sig i forsøget at forlænge den progressionsfrie overlevelse sammenlignet med kemoterapi alene.

Ifølge en talsmand fra Bristol Myers Squibb indikerer forsøget, at Opdivo kan forbedre de kliniske udfald på den lange bane, hvis behandlingen benyttes i de tidligere stadier ved ikke-metastaserende kræft.

Kilde: PharmaTimes

Annonce

EMA skynder sig med vurdering af molnupiravir

COVID-19-behandlingen molnupiravir er på baggrund af positive resultater kommet på alles læber, og det har fået det europæiske lægemiddelagentur EMA til at sætte fart under den rullende vurdering af midlet. Det skriver EMA i en pressemeddelelse.

EMA fortæller i pressemeddelelsen, at agenturet gennemgår alt den tilgængelige data vedrørende molnupiravir for at understøtte godkendelsesprocedurerne i medlemslandene.

EMA skriver endvidere, at de vil komme med anbefalinger ‘inden for den kortest mulige tidsramme’.

Kilde: EMA

Endnu et COVID-19-middel viser lovende resultater

Regeneron kunne mandag fremlægge resultater, der viser, at også deres behandling mod COVID-19 ser lovende ud. Det skriver Reuters.

Behandlingen er Regenerons antistofcocktail, der i et klinisk forsøg har vist sig at beskytte 81,6 pct. mod smitte med COVID-19.

Beskyttelsen varede mellem to år og otte måneder.

Kilde: Reuters

Flere job