Annonce

Amerikanske medicinpriser stiger med fem pct.

I USA starter 2022 med en prisstigning på hundredvis af forskellige lægemidler. Det skriver STAT News.

Mere end 450 lægeordinerede lægemidler har fået skruet prisen op med gennemsnitligt 4,9 pct. Prisstigningen er dog på niveau med det, som er blevet set de seneste tre år.

Selvom mange medicinalvirksomheder endnu ikke har indrapporteret deres prisstigninger til industridatabaserne, er tallene en foreløbig indikation af, at prisstigningerne på medicin bliver holdt i skak af lægemiddelproducenter, der nok kigger mod den dårlige omtale, som prisstigningerne har fået gennem de seneste år.

Kilde: STAT News

Astmamedicin øger ikke risikoen for neuropsykiatrisk sygdom

Brugen af leukotrien-receptoragonister som montelukast eller pranlukast til behandling af astma øger ikke risikoen for at få stillet en diagnose med en neuropsykiatrisk sygdom. Det skriver Medscape.

Data er fra et stort studie med 60.000 personer, hvori forskerne ville undersøge en påstået sammenhæng, som også fremgår som en potentiel bivirkning på indlægssedlerne.

I studiet, hvor 12.168 personer var i behandling med typen af astmamedicin, fandt forskerne ingen forskel på risikoen for at få en nystillet diagnose med en neuropsykiatrisk sygdom for personer i behandling med astmamedicinen sammenlignet med personer, som ikke var i behandling.

Kilde: Medscape

Kilde: Medscape

England godkender Pfizers COVID-19-pille

Den engelske sundhedsmyndighed MHRA har godkendt brugen af Pfizers COVID-19-pille Paxlovid til personer over 18 år med milde til moderate symptomer på COVID-19 og risiko for at udvikle alvorlig sygdom. Det skriver PharmaTimes.

Ifølge de kliniske forsøg, der ligger bag godkendelsen, reducerer Paxlovid risikoen for alvorlig sygdom med 90 pct., hvis patienten begynder behandlingen inden for fem dag af de første symptomer på smitte.

De kliniske studier viste også, at 0,8 pct. af forsøgsdeltagerne i behandling med Paxlovid døde eller oplevede alvorlig sygdom i forbindelse med smitte med COVID-19 mod syv pct. af forsøgsdeltagerne i behandling med placebo.

Behandlingen er en tabletbehandling, der skal tages dagligt i fem dage. Paxlovid virker ved at blokere for virus evne til at replicere sig.

Kilde: PharmaTimes

Novo Holdings køber selskab med 500 ansatte

Novo Holdings har købt Medical Knowledge Group, der dækker over en række mindre virksomheder, som er specialiseret i at markedsføre medicinske produkter. Det skriver Berlingske.

Medical Knowledge Group har 500 ansatte og arbejder sammen med nogle af verdens største medicinalselskaber.

Prisen for købet er ikke oplyst, men ligger i spændet mellem 5,6 og 6,6 mia. kr.

Kilde: Berlingske

Annonce

Dansk topforsker: Dette studie imponerede mig mest på ASH

Overlæge Martin Hutchings var specielt imponeret over et studie med CAR-T-celleterapi til patienter med diffust storcellet betacelle lymfom. Behandlingen er mere end dobbelt så effektivt som den nuværende standardbehandling.

Flere job