Annonce

Jens Lindberg er ny adm. direktør i Medivir 

Den svenske medicinalvirksomhed, Medivir, der udvikler nye lægemidler mod kræft, præsenterede allerede i efteråret 2021 Jens Lindberg som ny kommende adm. direktør. Nu tiltræder han stillingen og ser frem til at lede virksomheden gennem udvidelsen af deres forskellige indsatser. 

FDA godkender to midler mod eksem

Den amerikanske sundhedsmyndighed FDA har godkendt to JAK-hæmmere som behandlinger til personer med moderat til alvorlig atopisk dermatit. Det skriver Medscape.

De to midler er upadacitinib og abrocitinib, der bliver de første midler til denne indikation i USA.

Upadacitinib og abrocitinib er godkendt på baggrund af kliniske studier med hhv. 2.500 og 1.600 personer med atopisk dermatit.

Begge lægemidler viste sig i forsøgene i stand til at forbedre hud-manifestationen af atopisk dermatit sammenlignet med placebo.

Kilde: Medscape

400.000 influenzavacciner kan ende med at blive skrottet

Sundhedsstyrelsen havde som erklæret mål, at 75 procent af børnene i to- til seksårsalderen skulle vaccineres mod influenza denne sæson, men kun 28 procent er blevet det. Det viser tal fra Statens Serum Institut, skriver Medwatch.

For at have vacciner nok til at komme i mål med ambitionen havde Danmark bestilt 600.000 vaccinedoser, hvoraf op imod 400.000 nu står til at blive skrottet, fordi de hverken kan bruges til voksne eller benyttes næste år.

Ved stykpris for en influenzavaccine på 150 kr. kan skrotningen løbe op i 58 mio. kr., viser Medwatchs beregninger.

Kilde: Medwatch

Annonce

Novo Nordisk indgår forlig i dansk sag om vildledning af investorer

Novo Nordisk har indgået forlig i en sag fra 2019, hvor selskabet var anklaget for at have givet misledende information om insulinsalget i USA. Det skriver Medwatch.

Ifølge forliget påtager Novo Nordisk sig ingen skyld og udbetaler ingen erstatning, men der er alligevel ikke tale om en droppet stævning.

Den danske sag er et ekko af en amerikansk retssag om selvsamme episode, hvor sagsøger mente, at Novo Nordisk udtalte sig mod bedrevidende til aktionærerne om situationen på det amerikanske marked.

Kilde: Medwatch

Booster med AstraZeneca-vaccine beskytter mod omikron

Indledende data fra et forsøg med AstraZenecas COVID-19-vaccine viser, at et boosterstik beskytter mod omikron. Det skriver First Word Pharma.

AstraZeneca fortalte torsdag i sidste uge om fundet, der viser, at enten to stik med deres egen vaccine Vaxzevria, eller to tidligere stik med en mRNA-baseret vaccine og så et stik Vaxzevria får immunforsvaret til at producere beskyttende mængder af antistoffer mod omikron.

700 deltagere har været med i studiet, hvor deres niveauer af antistoffer blev målt 28 dage efter tredje vaccinestik.

Kilde: First Word Pharma

Flere job