Stor dansk kortlægning: Markante skift i medicinsk diabetesbehandling siden 2005

Forskere har kortlagt, hvordan forbruget af medicin til personer med type 2-diabetes har ændret sig fra 2005 og frem til i dag. Der er sket sindssygt meget, og det har helt ændret på den måde, som praktiserende læger og hospitaler skal gå til opgaven med at behandle personer med type 2-diabetes, siger forskere.

Annonce

Medicinrådet afviser CAR-T-produkt – NICE anbefaler

Mere end 400 engelske patienter står klar til at modtage Gileads CAR-T-celleterapi Yescarta mod leukæmi.

Det skriver NICE.

Det engelske agentur NICE har godkendt Yescarta som tredjelinjebehandling til diffust storcellet B-celle lymfom (DLBCL) og primært mediastinalt stort B-cellet lymfom (PMBCL)

Behandlingen, som Medicinrådet hidtil har afvist, har en listepris på mere end tre mio. kr. i Danmark.

Kilde: NICE

Novartis tabte stort på kortvarigt Gilenya-udløb

Novartis mistede indtægter for 96 mio. kr. i 2022, da generisk konkurrence overtog markedet i en kortvarig periode.

Det skriver Amgros.

Samtidig med at regionernes udgifter til indkøb af Gilenya faldt, steg antallet af indkøbte doser med 93.000 DDD.

Dog er priserne tilbage på det tidligere høje niveau, hvilket ifølge Amgros skyldes forhold omkring patent.

Kilde: Amgros

Væksten ligger hos emerging markets i global pharma

Latinamerikanske, Stillehavsområdet omkring Asien, Afrika og Mellemøsten vil drive væksten i den globale lægemiddelindustri.

Det skriver analyseinstituttet IQVIA.

IQVIA udgav rapporten ‘The Global Use of Medicines 2023’ i sidste uge, og her fremgår det, at disse markeder forventes at stige med mere end 10 pct. i volumen over de fem år frem til 2027. 

Samtidig vil udgiftsvæksten stige med over 30 pct., hvilket indikerer både befolkningsdrevet volumenvækst og et skift i blandingen af ​​produkter til dyrere produkter.

Kilde: IQVIA

Kemokombination med fire præparater slår standard

Ipsens fase tre-forsøg NAPOLI viser, at Nalirifox bestående af fire kemoterapier forlænger overlevelsen for patienter med bugspytkirtelkræft sammenlignet med standardbehandling.

Det skriver Ipsen.

Studiet viser en forlænget overlevelse på omkring to måneder. Nalirifox resulterede i en overlevelse på gennemsnitlige 11,1 måneder mod 9,2 med standardbehandling (nab+gem).

Data menes derfor at være de første i næsten et årti, der har et positivt endepunkt for den samlede overlevelse inden for dette sygdomsområde.

Kilde: Ipsen

Annonce

6 trends du skal holde øje med i den danske sundhedssektor i 2023

Vi hører hele tiden, at eftervirkningerne af corona, den globale økonomiske nedtur og manglen på arbejdskraft kommer til at presse den danske sundhedssektor til det yderste i 2023. Men hvad skal vi forvente? Bliver det en total nedsmeltning i stil med Storbritannien, hvor økonomi, strejke og manglende hænder truer med at lægge sundhedsvæsenet ned?

Flere job