pharma-debat
Danmark skal være nordisk mester i kræftoverlevelse
Det bliver ikke let, men jeg håber, at flere vil gribe vores ambition om at øge kræftoverlevelsen, så Danmark bliver førende i Norden, når det kommer til at overleve kræft. Hvis vi skal have gang i den gode udvikling igen og få overlevelsen blandt mennesker ramt af kræft til at stige på ny, skal mange – politikere, klinikere og organisationer – turde sætte ind med handling og fokus, skriver Ida Sofie Jensen, koncernchef, lif.
Efterårets vaccinationsindsats var en succes
I en ny rapport gør Sundhedsstyrelsen status på efterårets vaccinationsindsats mod covid-19, influenza og pneumokoksygdom.
Samlet set har det været en vellykket indsats, hvor det lykkedes at få høj tilslutning til alle tre vaccinationsprogrammer på tværs af befolkningsgrupper i samfundet. Det skriver Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse.
Sundhedsstyrelsen skriver desuden, at 3,7 mio. danskere er blevet vaccineret, og at der har været god tilslutning til vaccinering mod både COVID-19 og influenza.
Sammenholdt med andre europæiske lande ligger Danmark helt i top.
Kilde: Sundhedsstyrelsen
Lægemiddelgiganter samarbejder om tidlig Alzheimersdiagnose
Det schweiziske medicinalselskab Roche og amerikanske Eli Lilly går sammen om den videre udvikling af Roches Elecsys Amyloid Plasma Panel (EAPP) – en blodprøvemetode, der skal sikre en tidligere diagnose for Alzheimers. Det skriver Medwatch.
Omkring 75 pct. af personer med Alzheimers har endnu ikke fået en diagnose, og gennemsnitligt bliver den først stillet 2,8 år efter starten af symptomerne.
Både Roche og Eli Lily udtrykker glæde ved det nye samarbejde.
Kilde: Medwatch
FDA siger nej til terapi mod Parkinsons
Den amerikanske sundhedsmyndighed FDA har vendt tommelfingeren nedad til AbbVies nye terapi mod Parkinsons, ABBV-951. Det skriver Reuters.
ABBV-951 er et kombinationspræparat af cardidopa og levodopa, der er standard til behandling af sygdommen, og skal give subkutant med en infusionspumpe. Forsøg med lægemiddelkandidaten har vist, at behandlingen bremser udviklingen af rystelser bedre end oral administration af cardidopa-levodopa.
Netop den måde, ABBV-951 skal gives til patienter med Parkinsons, er årsagen til afslaget fra FDA, idet sundhedsmyndigheden kræver mere information om netop dette apparat.
Kilde: Reuters
Regeneron får udvidet markedsføringstilladelse til kolesterolmiddel
Alt handler om børn hos Regeneron i disse dage, idet lægemiddelfirmaet i forgårs fik tilladelse af den amerikanske sundhedsmyndighed FDA til behandling af børn med eksem med midlet Dupixent og i går fik tilladelse til at behandle børn med det kolesterolsænkende middel Evkeeza. Det skriver Fierce Pharma.
Tilladelsen til Evkeeza gælder for børn i alderen fem til 11 år med homozygot familiær hyperkolesterolæmi.
Den ekstremt sjældne sygdom er karakteriseret ved farligt høje kolesterolniveauer, og der har hidtil ikke været gode behandlingsmuligheder.
Evkeeza blev i februar 2021 godkendt til voksne med sygdommen og bliver nu den første angiopoietin-like 3-hæmmer til behandling af børn helt ned til fem år.
Kilde: Fierce Pharma
forskning
Mavenclad imponerer blandt danske patienter med multipel sklerose
Fire år med Mavenclad til danske patienter med multipel sklerose er opløftende læsning, viser nyt studie. Patienterne oplever markant færre attakker og mindre sygdomsprogression. Desuden kommer behandlingen med næsten ingen bivirkninger.
- OUH Odense Universitetshospital Svendborg Sygehus | Ansøgningsfrist: 09/06/2023
- Ny vurdering af lægemidlers værdi kræver forberedelse
- Et nyt kapitel inden for behandling af Alzheimers
- 24 projekter fra hele landet er nomineret til Danmarks bedste kliniske forsøg
- Metformin kan give alvorlige bivirkninger
- FDA er begejstrede for Lundbeck-middel til personer med Alzheimers – dansk overlæge siger nej tak
Her kan du administrere dine tilmeldinger til vores nyhedsbreve.
Dagens Pharma
E-mail: info@dagenspharma.dk
Tlf. 3332 4400
Adresse: Møntergade 19, 1140 København K
Ansv. chefredaktør: Jesper Bernstorf Jensen