Danmark skal være nordisk mester i kræftoverlevelse

Det bliver ikke let, men jeg håber, at flere vil gribe vores ambition om at øge kræftoverlevelsen, så Danmark bliver førende i Norden, når det kommer til at overleve kræft. Hvis vi skal have gang i den gode udvikling igen og få overlevelsen blandt mennesker ramt af kræft til at stige på ny, skal mange – politikere, klinikere og organisationer – turde sætte ind med handling og fokus, skriver Ida Sofie Jensen, koncernchef, lif.

Annonce

Efterårets vaccinationsindsats var en succes

I en ny rapport gør Sundhedsstyrelsen status på efterårets vaccinationsindsats mod covid-19, influenza og pneumokoksygdom. 

Samlet set har det været en vellykket indsats, hvor det lykkedes at få høj tilslutning til alle tre vaccinationsprogrammer på tværs af befolkningsgrupper i samfundet. Det skriver Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Sundhedsstyrelsen skriver desuden, at 3,7 mio. danskere er blevet vaccineret, og at der har været god tilslutning til vaccinering mod både COVID-19 og influenza.

Sammenholdt med andre europæiske lande ligger Danmark helt i top.

Kilde: Sundhedsstyrelsen

Lægemiddelgiganter samarbejder om tidlig Alzheimersdiagnose

Det schweiziske medicinalselskab Roche og amerikanske Eli Lilly går sammen om den videre udvikling af Roches Elecsys Amyloid Plasma Panel (EAPP) – en blodprøvemetode, der skal sikre en tidligere diagnose for Alzheimers. Det skriver Medwatch.

Omkring 75 pct. af personer med Alzheimers har endnu ikke fået en diagnose, og gennemsnitligt bliver den først stillet 2,8 år efter starten af symptomerne.

Både Roche og Eli Lily udtrykker glæde ved det nye samarbejde.

Kilde: Medwatch

FDA siger nej til terapi mod Parkinsons

Den amerikanske sundhedsmyndighed FDA har vendt tommelfingeren nedad til AbbVies nye terapi mod Parkinsons, ABBV-951. Det skriver Reuters.

ABBV-951 er et kombinationspræparat af cardidopa og levodopa, der er standard til behandling af sygdommen, og skal give subkutant med en infusionspumpe. Forsøg med lægemiddelkandidaten har vist, at behandlingen bremser udviklingen af rystelser bedre end oral administration af cardidopa-levodopa.

Netop den måde, ABBV-951 skal gives til patienter med Parkinsons, er årsagen til afslaget fra FDA, idet sundhedsmyndigheden kræver mere information om netop dette apparat.

Kilde: Reuters

Regeneron får udvidet markedsføringstilladelse til kolesterolmiddel

Alt handler om børn hos Regeneron i disse dage, idet lægemiddelfirmaet i forgårs fik tilladelse af den amerikanske sundhedsmyndighed FDA til behandling af børn med eksem med midlet Dupixent og i går fik tilladelse til at behandle børn med det kolesterolsænkende middel Evkeeza. Det skriver Fierce Pharma.

Tilladelsen til Evkeeza gælder for børn i alderen fem til 11 år med homozygot familiær hyperkolesterolæmi.

Den ekstremt sjældne sygdom er karakteriseret ved farligt høje kolesterolniveauer, og der har hidtil ikke været gode behandlingsmuligheder.

Evkeeza blev i februar 2021 godkendt til voksne med sygdommen og bliver nu den første angiopoietin-like 3-hæmmer til behandling af børn helt ned til fem år.

Kilde: Fierce Pharma

Annonce

Flere job