Annonce

Novartis udskiller Sandoz for at maksimere børsværdi

Novartis vil udskille datterselskabet Sandoz i et nyt og børsnoteret selvstændigt selskab.

Det skriver Novartis i en pressemeddelelse.

Med adskillelsen forsøger Novartis at maksimere aktionærværdien ved at skabe Europas største generikavirksomhed og en global markedsleder inden for biosimilær medicin.

For både hovedforretningen og Sandoz vil spin-offen skabe et øget fokus og give firmaerne bedre muligheder for at følge deres egne vækststrategier.

Sandoz skriver i pressemeddelelsen, at de har mere end 15 molekyler i pipeline inden for det biosimilære område.

Den selvstændige Sandoz vil få hovedkvarter i Schweiz og blive børsnoteret på SIX Swiss Exchange med et American Depositary Receipt (ADR) program i USA.

Kilde: Novartis

Japan godkender PARP-hæmmeren Lynparza til BRCA-muteret brystkræft

AstraZeneca og MSD’s Lynparza (olaparib) er blevet godkendt i Japan til adjuverende behandling af patienter med BRCA-muteret HER2-negativ brystkræft.

Det skriver AstraZeneca i en pressemeddelelse.

Godkendelsen er baseret på resultater fra firmaernes fase 3-forsøg Olympia, der er offentliggjort i The New England Journal of Medicine.

I forsøget påviste Lynparza en statistisk signifikant og klinisk relevant reduktion af risikoen for tilbagefald af invasiv brystkræft, nye kræftformer eller død med 42 pct. i forhold til placebo.

Kilde: AstraZeneca

Annonce

Tilskuddet til enkelte typer medicin mod forstørret prostata bortfalder

Tilskud til en række præparater mod forstørret prostata bortfalder. Det skyldes, at der ifølge Lægemiddelstyrelsen findes lige så gode og billigere alternativer.

Det skriver Lægemiddelstyrelsen på sin hjemmeside.

Der er tale om Alfuzosin ‘Orion’ og Prostazosin, Hytrin og Sinalfa samt Urizia, der er et kombinationslægemiddel med solifenacin og tamsulosin.

Hovedparten af patienterne behandles allerede med medicin, der fortsat vil have generelt tilskud, og for disse patienter er der ingen ændringer.

Omkring 3.000 patienter er i behandling med medicin, der mister det generelle tilskud.

Kilde: Lægemiddelstyrelsen

Moderna sagsøger Pfizer og BioNTech for at stjæle mRNA-teknologi

Moderna anlagde i slutningen af sidste uge sag mod Pfizer og BioNTech i USA og Tyskland.

Det skriver Moderna i en pressemeddelelse.

Moderna mener, at Pfizer og BioNTechs COVID-19-vaccine, Comirnaty, krænker patenter, som Moderna indgav mellem 2010 og 2016, der dækker Modernas mRNA-teknologi. 

Denne banebrydende teknologi var afgørende for udviklingen af ​​Modernas egen mRNA COVID-19-vaccine, Spikevax. Ifølge Moderna kopierede Pfizer og BioNTech denne teknologi uden Modernas tilladelse med henblik på at udvikle Comirnaty.

»Vi anlægger disse retssager for at beskytte den innovative mRNA-teknologiplatform, som vi var banebrydende for, investerede milliarder af dollars i at skabe og patenterede i løbet af årene forud for COVID-19-pandemien,« siger Stéphane Bancel, der er adm. direktør i Moderna.

Kilde: Moderna

Flere job