Annonce

Mere end en million COVID-19-vacciner bliver kasseret

1,1 million overskydende COVID-19-vacciner bliver kasseret de næste uger. Det oplyser Statens Serum Institut.

Vaccinerne skal destrueres, fordi deres holdbarhed udløber, og fordi det ikke har været muligt at donere dem til udviklingslande. 

I forbindelse med vaccineindkøb har Danmark fulgt en strategi om at indkøbe alle de vacciner, som det var muligt, for at sikre, at den danske befolkning kunne blive vaccineret. 

Men nu er der opstået den omvendte situation, at der er globale udfordringer med at kunne donere COVID-19-vacciner.

Det skyldes ifølge SSI, at der for første gang under pandemien er opstået en situation, hvor vaccineudbuddet overgår efterspørgslen.

Kilde: Statens Serum Institut

Paxlovid virker ikke som forebyggende behandling

Pfizers COVID-19-pille, Paxlovid, viser ikke statistisk signifikant effekt over for placebo som forebyggende behandling. Det skriver firmaet i en pressemeddelelse.

Præparatet, der er en kombination af nirmatrelvir og ritonavir, viste en nedsat risiko for at blive smittet med op til 37 procent. Resultatet kunne dog ikke påvises at være signifikant bedre end placebo.

Pillen bliver afprøvet i et fase 2/3-forsøg blandt knap 3.000 forsøgspersoner, der havde en negativ antigentest, men samtidig var nærkontakt til en smittet i samme husholdning.

 

Kilde: Pfizer

Annonce

CS Medica nedjusterer omsætning markant

CS Medica nedjusterer sit omsætningsmål for i år med 38 mio. kr. til 12 mio. kr. Samtidig forventer virksomheden at omsætte for 65 mio. kr. i 2023 i stedet for 150 mio. kr. Det skriver Medwatch.

Ifølge Medwatch har virksomheden bl.a. udviklet smertelindrende produkter til behandling af gigt og psoriasis ved hjælp af såkaldte cannabinoider.

Medwatch skriver, at CS Medica har haft oplevet forsinkelser pga. nedlukninger fra COVID-19-krisen.

Kilde: Medwatch

»Er der en stigning af hepatitis af ukendt årsag hos børn eller ej?«

Sammen med hepatologer verden over leder overlæge Marianne Hørby Jørgensen efter årsagen til et uforklarligt internationalt sygdomsudbrud af hepatitis af ukendt årsag. Tesen er, at de mange nedlukninger har gjort børn mere udsatte for en virus, der er kendt for at kunne forårsage leversvigt.