Blærekræft anno 2022 – Her er vi, og det her er problemerne

Der sker interessante ting inden for blærekræftbehandling, der er på nippet til at tage et stort skridt fremad mod bedre overlevelse og flere kurerede for sygdommen, siger ledende overlæge Mads Agerbæk fra Kræftafdelingen på Aarhus Universitetshospital.

Annonce

CHMP anbefaler Spesolimab til behandling af pustuløs psoriasis

CHMP anbefaler udstedelse af en betinget markedsføringstilladelse for Boehringer Ingelheims Spesolimab som førstevalgsbehandling for generaliseret pustuløs psoriasis (GPP). 

Det skriver Boehringer Ingelheim

Udtalelsen sker på baggrund af et klinisk fase 2-forsøg, hvor patienter med GPP-opblussen blev behandlet med Spesolimab i 12 uger. Efter en uge viste 54 pct. af patienterne, der blev behandlet med lægemidlet, ingen synlige pustler sammenlignet med placebo. 

Spesolimab er allerede markedsført i USA og Japan. Midlet er et selektiv antistof, der blokerer aktiveringen af interleukin-36-receptoren (IL-36R), der er involveret i udviklingen af GPP.

Kilde: Boehringer Ingelheim

Novartis’ middel mod prostatakræft får positiv udtalelse fra CHMP

Novartis’ lægemiddel Pluvicto har fået en positiv udtalelse samt en anbefaling om udstedelse af markedsføringstilladelse fra EMA’s ekspertpanel CHMP.  

Det skriver Novartis

Den positive udtalelse sker på baggrund af fase 3-studiet VISION. Her viste Pluvicto sammen med standardbehandlingen signifikant forbedret overordnet overlevelse hos patienter med progressiv, PSMA-positiv metastatisk kastrationsresistent prostatakræft sammenlignet med standardbehandlingen alene. 

Udtalelsen fra CHMP vil blive videresendt til EU-Kommissionen, som vi give en endelig afgørelse om to måneder. 

Kilde: Novartis

Annonce

Lavere omsætning end forventet hos Roche 

Det schweiziske medicinalfirma Roche har præsenteret salgstal for tredje kvartal, og de er lavere end forventet. 

Det skriver Medwatch

I perioden har Roche solgt for omtrent 112 mia. kr., hvilket er en nedgang på 7,7 pct. sammenlignet med året før. 

Analytikerne havde forventet bedre salgstal for virksomheden, men Roche selv fastholder sine forventninger til regnskabsåret om et ‘stabilt salg eller salgsvækst i den lavere etcifrede ende’. 

Kilde: Medwatch

CHMP godkender Ebvallo til personer med lymfoproliferativ lidelse

EMA’s ekspertudvalg CHMP godkender Ebvallo til behandling af børn og voksne, der har haft en lymfoproliferativ lidelser efter en transplantation.

Det skriver LäkemedelsVärlden

Lymfoproliferativ lidelse er en komplikation, der kan opstå efter transplantation af organer eller celler, hvor Epstein Barr-virus aktiveres i patientens B-celler og kan medføre lymfekræft.

Anbefalingen fra CHMP sker på baggrund af et fase 3-studie, hvor halvdelen af en patientgruppe på 43 opnåede delvis eller fuldstændig regression af sygdommen. 

Kilde: LäkemedelsVärlden

Flere job