Annonce

EMA vurderer mulig godkendelse af Novavax-vaccine

Det europæiske lægemiddelagentur EMA har påbegyndt sin vurdering af en ansøgning fra producenten Novavax om betinget markedsføringstilladelse til firmaets COVID-19-vaccine. Det skriver Lægemiddelstyrelsen i en pressemeddelelse.

EMA har siden februar løbende vurderet vaccinen i forhold til effekt og sikkerhed, så lægemiddelagenturet kan træffe en så hurtig beslutning som muligt.

Hvis EMA anbefaler en godkendelse af vaccinen, er det først op til EU-kommissionen og derefter de enkelte lande i EU at beslutte, om de vil følge EMA’s anbefaling og tillade, at den nye vaccine bliver et tilbud til borgerne.

Kilde: Lægemiddelstyrelsen

NICE anbefaler langtidsvirkende HIV-behandling

Den britiske sundhedsmyndighed NICE anbefaler brugen af den første langtidsvirkende HIV-behandling til voksne. Det skriver NICE i en pressemeddelelse.

Behandlingen omhandler kombinationen af cabotegravir og rilpivirine, der skal gives som to separate injektioner hver anden måned, og som kan erstatte daglige piller for at holde virus i ave.

Behandlingen er af NICE kun anbefalet til folk, der gennem lang tid har vist, at de kan holde antallet af viruspartikler i blodet lavt med daglig medicin.

Kliniske studier har vist, at i det setup virker den langtidsvirkende kombinationsbehandling lige så godt som daglige tabletter i forhold til at holde virusaktiviteten så lav, at den smittede ikke bliver syg eller kan smitte andre.

Kilde: NICE

Annonce

FDA gør nu booster-vacciner tilgængelige for alle voksne amerikanere

Den amerikanske sundhedsmyndighed FDA har gjort booster-vaccinerne fra Moderna og Pfizer tilgængelige for alle voksne amerikanere. Det skriver FDA i en pressemeddelelse.

Indtil nu har kun amerikanere over 65 år eller amerikanere over 18 år med høj risiko for et alvorligt sygdomsforløb i forbindelse med smitte med coronavirus haft mulighed for et tredje vaccinestik. Med den nye udmelding bliver det tilbud nu udbredt til at gælde alle amerikanere over 18 år.

Udmeldingen fra FDA sker på baggrund af kliniske studier, der viser den ekstra beskyttelse, som et tredje stik kan give.

Kilde: FDA

Novo: Dicerna-opkøb fordobler Eli Lillys afkast

Novo Nordisk annoncerede torsdag overtagelsen af det amerikanske biotekselskab Dicerna for 3,3 mia. dollar.

Opkøbet sendte samtidig penge afsted til den store amerikanske diabeteskonkurrent, Eli Lilly, som også har flere udviklingssamarbejder med Dicerna. Det skriver Medwatch.

Eli Lilly købte sig ind i Dicerna i 2018 for lidt under halvdelen af den pris, som Novo Nordisk nu har hostet op med.

Samlet set betyder det, at Eli Lilly har scoret en gevinst på deres investering på lige omkring 700 mio. kr.

Kilde: Medwatch

Antibiotikaresistens: Lad os sætte handling bag ordene

Der er bred enighed om behovet for nye incitamentsstrukturer for udvikling af antibiotika. Den nationale antibiotikahandlingsplan er et oplagt værktøj til at sætte handling bag ordene, skriver Novo Nordisk Fonden, Pharmadanmark og Pfizer Danmark i et fælles debatindlæg.

Flere job