Binyrebarkhormon øger risikoen for lungeinfektioner

Ny dansk forskning viser, at jo mere binyrebarkhormon patienter med svær KOL behandles med, desto større er deres risiko for at blive ramt af en kronisk lungeinfektion. Vi skal have forbruget af binyrebarkhormon ned, siger overlæge og forsker.

Annonce

Novo Nordisk ramt af syreudslip på diabetesfabrik i Hillerød

Politiet har mandag morgen afspærret veje og cykelstier ved Novo Nordisks fabrik i Hillerød efter et større udslip af saltpetersyre inde i bygningen. Det skriver Medwatch.

På Twitter skriver Nordsjællands Politi, at kredsens betjente er til stede ved bygningen, og at udslippet ikke er en fare for personer i området. Novo Nordisk producerer blandt andet medicin mod diabetes og overvægt på fabrikken.

Politiet oplyser også, at ingen er kommet til skade i forbindelse med udslippet.

Kilde: Medwatch

AZ’s Imfinzi viser god effekt mod galdevejskræft

AstraZenecas kræftmiddel Imfinzi i kombination med kemoterapi forbedrer overlevelsen som førstelinjebehandling af den sjældne kræftsygdom galdevejskræft. Det skriver AstraZeneca.

Det svensk-britiske firma har undersøgt PD-L1-hæmmeren i et fase 3-studie, hvor immunterapien blev afprøvet som førstelinjebehandling i sammenligning med kemoterapi alene.

AstraZeneca vil præsentere data fra studiet snart ved et kommende medical meeting.

Kilde: AstraZeneca

Sanofis antistof Dupixent viser god effekt mod allergi i spiserøret

Dupixent gør det lettere for patienter med den sjældne sygdom eosinofil øsofagitis (EoE), der er allergi i spiserøret, at synke og nedsætter samtidig allergier. Det skriver Sanofi.

Det franske firmaer udvikler Dupixent sammen med sin amerikanske samarbejdspartner Regeneron.

Dupixent er et biologisk antistof, som hæmmer interleukin-4- og interleukin-13-receptoren, som er afgørende for EoE og en række andre andre inflamatoriske sygdomme såsom atopisk dermatitis.

Kilde: Sanofi

Roches Susvimo godkendt af FDA til behandling af våd AMD

FDA godkender Roches Susvimo som behandling mod øjensygdommen våd AMD. Det skriver det schweiziske firma.

Dermed har patienterne med våd AMD, der er en forkortelse af age-related macular degeneration, et alternativ til standardbehandlingen med injektioner i øjet op til en gang om måneden.

Behandlingen virker ved hjælp af et implantat, som løbende tilfører medicinen i øjet. Susvimo kan ifølge Roche fastholde synet hos patienterne med ned til to behandlinger om året.

Kilde: Roche

Annonce

Flere job