Annonce

Skotland giver grønt lys til adjuvant behandling med Keytruda til unge med hudkræft

Den skotske sundhedsmyndighed SMC har nikket ja til Keytruda som adjuvant behandling til unge over 12 år med hudkræft i stadie 2b eller 2c. Det skriver PharmaTimes.

Godkendelsen er til unge, som allerede har fået fjernet hudkræften kirurgisk.

Selv om kræften er fjernet under kniven, oplever op imod halvdelen af patienter, at sygdommen vender tilbage. Behandling med Keytruda mindsker risikoen for, at det sker.

Keytruda blev allerede i 2019 godkendt i samme indikation til voksne, men nu kan unge skotter med hudkræft også få gavn af den effektive behandling.

Kilde: PharmaTimes

Moderna ser stadig et stort marked for COVID-19-vacciner

Selvom pandemien med COVID-19 for de fleste af os er i bakspejlet, gælder det ikke den amerikanske vaccineproducent Moderna, som stadig ser et betragteligt økonomisk potentiale i at udvikle og sælge vacciner mod virussygdommen. Det skriver Medwatch.

Moderna har analyseret, hvad der kan tjenes på salg af COVID-19-vacciner, og selskabet er kommet frem til en markedsstørrelse på 15 mia. dollar om året på verdensplan.

Det store tal får Moderna til at holde snuden i sporet og fortsætte udviklingen af vacciner. Det drejer sig blandt andet om vacciner, der kan opbevares i køleskabet frem for i fryseren. Den vaccine startede selskabet for nylig et fase 3-forsøg med.

Moderna udvikler også vacciner mod influenza og RSV, og over de kommende år forventer selskabet at lancere seks nye vacciner.

Kilde: Medwatch

Annonce

Moderna afværger pantentanklage fra Arbutus

Arbutus Biopharma har lagt sag an mod Moderna for brud på patentreglerne i forbindelse med udviklingen af Modernas COVID-19-vaccine, men en domstol i USA har netop afgjort, at der ikke er fugls føde på den sag. Det skriver Reuters.

Sagen har været kørende med flere appeller siden 2018. Dengang anklagede Arbutus Moderna for at bryde patentreglerne i forbindelse med den såkaldte liquid nanoparticle-teknologi, som benyttes til at få vaccinen ind i kroppens celler.

Arbutus har ligeledes sagsøgt Pfizer og BioNTech for brud på samme patent.

Kilde: Reuters

Bavarian Nordic har indsamlet nok data i RSV-studie

Bavarian Nordic er nu klar til at analysere på data vedrørende effekten af den danske vaccineudviklers RSV-vaccine. Det skriver Bavarian Nordic i en pressemeddelelse.

20.000 personer over 60 år fra 100 centre i USA og Tyskland deltager i forsøget, hvor de har fået et stik med enten Bavarian Nordics vaccine eller placebo.

Hos Bavarian Nordic er man tilfreds med, at man nu har registreret det nødvendige antal personer med symptomer på smitte med RSV for at kunne lave analysen.

Bavarian Nordic forventer, at analysen vil være klar i midten af 2023, og at selskabet derefter vil ansøge relevante sundhedsmyndigheder om en markedsføringsgodkendelse.

Kilde: Bavarian Nordic

Disse mega-sællerter går af patent i 2023

Humira, verdens bedst sælgende lægemiddel, går af patent på det vigtige amerikanske marked i 2023, hvilket åbner døren for en flod af kopier. Vi har samlet en liste over andre lægemidler, der også mister deres eksklusivitet i 2023.

Flere job