Begejstring hos Lif over fordelingen af forskningsreserven – Flere penge til sundhedsområdet

Folketinget har som en del af finansloven indgået en aftale om fordeling af forskningsreserven. Aftalen betyder, at der i 2023 er blevet afsat 160 mio. mere til forskning inden for sundhedsområdet sammenlignet med året før. Beslutningen glæder politisk chef for forskning og innovation i Lægemiddelindustriforeningen, Anders Hoff. Han ser dog gerne, at det danske potentiale inden for sundhedsområdet understøttes endnu mere.

Annonce

Slut med substitution mellem øjendråber

Generisk substitution mellem øjenpræparater med og uden konserveringsmidlet benzalkoniumchlorid (BAK) ophæves fra i dag. Det skriver Lægemiddelstyrelsen i en pressemeddelelse.

Beslutningen sker på baggrund af flere henvendelser om gener hos patienter, der har skiftet det ene type præparat ud med det andet.

I praksis betyder beslutningen, at har lægen udskrevet en recept på øjendråber, der ikke indeholder BAK, vil man på apoteket ikke få udleveret øjendråber, der indeholder BAK.

Kilde: Lægemiddelstyrelsen

Gubra går på Børsen

Det danske biotekselskab Gubra varsler planer om at gå på børsen for at rejse 500 mio. kr. Det skriver Børsen.

Selskabet har specialiseret sig i kontraktforskning i forbindelse med metaboliske sygdomme som fedme, fedtlever og diabetes.

Når/hvis Gubra går på Børsen, vil de samtidig afslutte en dansk børstørke, som har varet siden 2021.

Kilde: Børsen

Aktieanalytikere: Bavarian Nordic er meget mere værd

Selvom prisen på en aktie i Bavarian Nordic er galoperet i vejret med 42,6 pct. det seneste år, er virksomheden meget mere værd, hvis man spørger verdens aktieanalytikere. Det skriver Euroinvestor.

I øjeblikket koster en aktie i den danske vaccineproducent 215 kr., men den burde ifølge en vifte af analytikere koste 375 kr.

Blandt de mest positive over for Bavarian Nordic er finanshuset Citigroup, som mener, at en aktie i Bavarian Nordic bør koste så meget som 480 kr.

Ifølge Søren Løntoft, der er senioraktieanalytiker i Sydbank, er værdierne i Bavarian Nordic langt fra indregnet i aktiekursen.

Kilde: Euroinvestor

Bernie Sanders: Novo og Sanofi bør følge Eli Lilly

Efter Eli Lilly i sidste uge besluttede sig for markant at sænke prisen på insulin i USA, opfordrer flere fremtrædende amerikanske politikere Novo Nordisk og Sanofi til at gøre det samme. Det skriver Fierce Pharma.

En af de fremtrædende karakterer i forhold til at sænke prisen på medicin generelt er den amerikanske senator og tidligere præsidentkandidat Bernie Sanders, som mener, at Sanofi og Novo Nordisk bør følge Eli Lilly og også sænke prisen på deres insulin på det amerikanske marked.

Ifølge Bernie Sanders koster det otte dollar at lave insulin til én person i én måned, men prisen for forbrugeren er i USA 98 dollar. I Canada er prisen 12 dollar.

Novo Nordisk har i et svar på tiltalen pointeret, at 63.000 amerikanere sidste år fik gratis insulin af den danske medicinalkæmpe, og at prisen for 90 pct. af amerikanere med diabetes er 1,5 dollar om dagen for den danske insulin.

Kilde: Fierce Pharma

Annonce

Vi øger indsatsen for at sikre forsyningen af medicin i Europa

Øget samarbejde og bedre indsigt i virksomhedernes eksisterende viden og mistanke om forsyningsproblemer forbedrer vores muligheder for at imødegå vanskeligheder og håndtere forsyningsvanskeligheder. Sådan styrker vi patientsikkerheden i hele EU, skriver direktør for lægemiddelstyrelsen Lars Bo Nielsen.

Flere job