ATMP i fokus på konference: »Vi skal have risikoen fordelt«

Der er brug for alternative betalingsmodeller, mere samarbejde og politisk bevågenhed, når det kommer til avancerede medicinske terapier. Sådan lød nogle af budskaberne fra Medicinrådet, Kræftens Bekæmpelse og Lægemiddelindustriforeningen til ATMP-konference.

Annonce

FDA finder problemer på en af Eli Lillys produktionsfabrikker

Inspektører fra FDA, den amerikanske fødevare- og lægemiddelmyndighed, har fundet mangler på medicinalselskabet Eli Lillys produktionsfabrik i Branchburg, som ligger i New Jersey i USA.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters, som har set inspektionsrapporten. Der er fundet otte forskellige mangler på fabrikken. Der er f.eks. problemer med kvalitetskontrol og tracking af produktionsprocessen.

Kilde: Reuters

SSI forventer, at smitten med TBE kommer til at stige

Statens Serum Institut (SSI) forventer, at der i fremtiden kommer til at være flere personer, som bliver smittet med TBE. Men på trods af stigningen vil TBE, der bliver overført gennem flåter, stadig være ‘en sjælden sygdom’.

Det skriver SSI, der har udarbejdet en ny risikovurdering af sygdommen. SSI forventer desuden, at virussen også kommer til at udbrede sig til flere steder i landet.

Kilde: Statens Serum Institut

Storbritannien advarer mod mæslingeudbrud

Der har været en markant stigning i antallet af smittede med mæslinger i Storbritannien, og nu advarer UKHSA, det britiske helbreds- og sikkerhedsagentur, mod, at der kan komme flere mæslingeudbrud rundt omkring i landet.

Det skriver det britiske medie The Guardian. De fleste tilfælde er set hos børn, som er under ti år. Samtidig med at der er flere smittede, så er der i øjeblikket den laveste tilslutning til MMR-vaccinen, som beskytter mod mæslinger, fåresyge og røde hunde, i mere end et årti.

Kilde: The Guardian

Tidligere Pfizer-medarbejder fundet skyldig i insiderhandel

En tidligere medarbejder hos Pfizer er blevet fundet skyldig i insiderhandel af en jury i en federal retssag i New York, USA. 

Medarbejderen er bl.a. fundet skyldig i at have købt aktier i Pfizer, kort tid inden at selskabet offentliggjorde positive forsøgsresultater fra COVID-19-behandlingen Paxlovid. I slutningen af februar vil der ifølge Fierce Pharma være strafudmåling.

Kilde: Fierce Pharma

Annonce

Der er opstået en fejl, feedet er sandsynligvis nede. Prøv igen senere.

Flere job