Arbiraterone kan reducere sygdomsbyrden ved prostatakræft

Standardbehandling plus arbiraterone har i et nyt studie vist sig at kunne øge overlevelsen, øge den metastasefri overlevelse og øge den prostatakræftfrie overlevelse hos mænd med højrisiko ikke-metastaserende prostatakræft.

Annonce

Biden vil give bødestraf til Novo for ikke at overholde rabatforpligtelse i USA

Den amerikanske præsident, Joe Biden, truer Novo Nordisk og en række andre firmaer, der ikke overholder rabatforpligtelse over for en eller flere amerikanske hospitaler. Det skriver Børsen.

Ifølge Børsen vil præsidenten sanktionere med bødekrav på 5.000 amerikanske dollars pr. overtrædelse, men det har Novo Nordisk og fem andre lægemiddelproducenter ikke umiddelbart tænkt sig at betale.

De har som et modsvar sagsøgt den amerikanske regering, fordi de mener, at rabatsystemet giver mellemmænd, blandt andre apotekere, en ufortjent del af rabatten.

 

Kilde: Børsen

Amgens behandling til børn med familiær hyperkolesterolæmi godkendt af FDA 

Det amerikanske firma Amgen oplyste fredag i sidste uge, at FDA har godkendt Repatha som supplement til sund kost og kolesterolsænkende medicin til behandling af børn over ti år med familiær hyperkolesterolæmi. Det oplyser Amgen.

Behandlingen er målrettet patientgruppen med den mest udbredte type af familiær hyperkolesterolæmi kaldet heterozygot familiær hyperkolesterolæmi (HeFE).

HeFE er en arvelig sygdom, som ifølge Amgen forekommer hos én ud af 250 på verdensplan.

Kilde: Amgen

Annonce

Rygter om opkøb af amerikansk biotekfirma for 70 mia. kroner 

Det amerikanske biotekfirma Acceleron Pharma står over for et muligt opkøb for 11 mia. dollars svarende til knap 70 mia. danske kroner. Det skriver Bloomberg.

Firmaet har endnu ingen markedsførte lægemidler, men en behandling af pulmonal hypertension (PAH) i de sene udviklingsstadier. Desuden arbejder firmaet på udviklingen af proteinbaserede behandlinger til flere kræftsygdomme samt andre sjældne sygdomme.

Bloomberg citerer unavngivne kilder, der er tæt på sagen, men kan ikke identificere, hvem den mulige køber er. Mediet spår, at en oplagt bejler er det amerikanske firma Bristol-Myers Squibb, som allerede har en ejerandel på over 11 pct.

Kilde: Bloomberg

Statsministeren vil fordoble antallet af donerede COVID-vacciner

Statsminister Mette Frederiksen vil fordoble antallet af COVID-vacciner doneret til andre lande for at sikre en global beskyttelse mod pandemien. Det fortalte hun i sin tale til FN’s generalforsamling natten til lørdag.

»Denne uge annoncerer vi en fordobling af vores bidrag. Vi sigter nu efter at donere mere end seks mio. doser. Det er mere end en doneret vaccine for hver dansker. Det er i supplement til vores bidrag til COVAX på mere end 15 mio. dollars,« sagde hun i sin tale, der var optaget på forhånd.

I sidste uge kom det frem, at Danmark står til at modtage 5,2 mio. doser af Johnson & Johnsons vaccine, selvom vaccinen er taget ud af det danske vaccineprogram. Ifølge en ekspert kan Danmark dog ikke sende vaccinerne videre til COVAX, hvis de først er fragtet til Danmark.

Kilde: Udskrift fra Mette Frederiksens tale

Flere interessante danske bidrag på årets ESMO
Kræftkongressen ESMO 2021 er slut, og det er tid til at gøre status over det, som de danske forskere bragte med på kongressen.
Flere interessante danske bidrag på årets ESMO
Kræftkongressen ESMO 2021 er slut, og det er tid til at gøre status over det, som de danske forskere bragte med på kongressen.

Flere job