Annonce

Storbritannien godkender molnupiravir

Den britiske sundhedsmyndighed MHRA har godkendt MSD og Ridgeback Therapeutics COVID-19-lægemiddel molnupiravir. Det skriver PharmaTimes.

Godkendelsen af molnupiravir er den første i verden. Behandlingen bliver også vurderet til godkendelse i andre lande, herunder af FDA og EMA til mulig godkendelse i USA og EU.

I Storbritannien er molnupiravir godkendt til behandling af mild til moderat COVID-19 hos voksne, der har fået et positivt prøvesvar og har mindst én risikofaktor for alvorlig sygdom.

Lægemidlet vil i Storbritannien blive markedsført som Lageviro.

Godkendelsen af molnupiravir sker på baggrund af det kliniske fase 3-studie MOVe-OUT.

Kilde: PharmaTimes

HPV-vacciner reducerer risikoen for livmoderhalskræft med 87 pct.

Forskere fra King’s College i London kan i et nyt forskningsarbejde vise, at vaccinering med HPV-vacciner har forebygget 450 tilfælde af livmoderhalskræft og 17.200 tilfælde af forstadier til kræft i England indtil midten af 2019. Det skriver PharmaTimes.

I studiet har forskerne undersøgt alle tilfælde af livmoderhalskræft hos kvinder mellem 20 og 64 år i England i perioden fra januar 2006 til juni 2019. Kvinder i England er blevet tilbudt vaccinering med HPV-vaccinen siden 2008.

Forskerne fandt, at tilfælde af livmoderhalskræft var reduceret med 62 pct. blandt kvinder, der var blevet tilbudt vaccinen i alderen 14 til 16 år og med 34 pct. blandt kvinder, der var blevet tilbudt vaccinen i alderen 16 til 18 år.

Kilde: PharmaTimes

Annonce

Pfizer-pille reducerer risikoen for alvorlig COVID-19 med 89 pct.

Pfizers eksperimentelle pille til behandling af COVID-19 reducerer risikoen for indlæggelse og død med 89 pct. hos personer med risiko for alvorlig sygdom. Det skriver Reuters.

Det kliniske forsøg, hvori resultaterne er blevet opnået, viser desuden, at behandlingen med Pfizers pille er bedre end behandling med MSD’s pille molnupiravir, som sidste måned viste sig at kunne halvere risikoen for død og alvorlig sygdom ved smitte med COVID-19.

Pfizer håber, at deres pille kan blive godkendt af den amerikanske sundhedsmyndighed FDA inden årets udgang. Den amerikanske regering har allerede sikret sig millioner af doser af lægemidlet.

Det kliniske forsøg med pillen stoppede tidligt på grund af den høje succesrate.

Kilde: Reuters

NICE anbefaler dapagliflozin ved kronisk nyresygdom

Den engelske sundhedsmyndighed NICE anbefaler en godkendelse af dapagliflozin til behandling af kronisk nyresygdom. Det skriver NICE i en pressemeddelelse.

Dapagliflozin er en SGLT2-hæmmer, der virker ved at blokere for effekten af SGLT2-proteinet i nyrerne. Ved at blokere for SGLT2 reducerer medicinen trykket og inflammationen i nyrerne. Behandlingen reducerer også blodtrykket og kropsvægten.

NICE estimerer, at 91.000 mennesker i England kan være kandidater til behandlingen.

Kilde: NICE

Medicinrådets QALY-sager er ofte forsinket

Medicinrådet overskrider tidsfristen i tre ud af syv sager har overskredet tidsfristen på 16 uger. Lægemiddelindustriforeningen (Lif) har lavet en rundspørge blandt medlemmerne. Derfor vil Lif have rådet til at stramme op.

Flere job