Annonce

FDA godkender middel mod migræne

AbbVie har taget førerrollen på det amerikanske marked, når det gælder behandling af migræne. Det skriver Fierce Pharma.

Den amerikanske sundhedsmyndighed FDA har netop godkendt AbbVies migrænemiddel Qulipta til behandling af kronisk migræne. Det gør lægemidlet til den eneste orale CGRP-behandling til forebyggelse af migræne hos både personer med kronisk og episodisk migræne.

Allerede i 2021 blev Qulipta godkendt til forebyggende behandling af episodisk migræne, og siden har 200.000 personer været i behandling med lægemidlet.

Godkendelsen i de nye indikationer er baseret på resultatet af et fase 3-studie med to doser af Qulipta. Studiet viste, at behandlingen reducerede antallet af dage med migræne med gennemsnitligt 6,88 og 7,46 dage.

Kilde: Fierce Pharma

GSK køber selskab og middel mod kronisk hoste for to mia. dollar

GSK har haft det store checkhæfte fremme og betalt to mia. dollar for Bellus Health. Det skriver First Word Pharma.

Med købet styrker GSK deres portefølje inden for det respiratoriske område med blandt andet p2X3-antagonisten camlipixant.

Camlipixant bliver i øjeblikket undersøgt i fase 3 som mulig behandling til personer med kronisk hoste.

Fase 3-forsøget forventes færdigt i 2024, og GSK forventer et betydeligt salg frem mod 2030.

Tidligere studier med camlipixant har vist, at lægemidlet kan reducere hosten med 34 pct. hos personer med kronisk hoste.

Kilde: First Word Pharma

Annonce

ALK-Albelló skuffer i regnskabet

Vaccineselskabet ALK- Albelló mistede tirsdag børsværdi for 5,4 mia. kr., efter selskabet mandag aften kom med foreløbige tal for første kvartal, hvor udviklingen i salget af tabletbaserede vacciner skuffede investorerne fælt. Det skriver Medwatch.

ALK-Albelló meldte ud, at de forventer et salg af tabletbaserede allergivacciner på mellem ni og 14 pct. mod førhen en forventning på 15 pct.

Investorer reagerede voldsomt på nyheden og sendte aktien ned med 24,1 pct.

På den positive side var dog, at den danske vaccineproducent forventer at sælge flere af andre typer af vacciner, men det var altså ikke nok for hverken investorer eller for den sags skyld aktieanalytikere, der på stribe sænkede deres mål for, hvad en aktie i ALK-Albelló skal koste.

Kilde: Euroinvestor

Bavarians coronavaccine hænger i en tynd tråd

Tiden kan være løbet så meget fra Bavarian Nordic, at muligheden for at skabe en forretning ud af selskabets coronavaccine kan være væk. Det skriver Euroinvestor.

Udmeldingen kommer fra topchef i Bavarian Nordic Paul Chaplin, som fortæller, at skæbnen for selskabets coronavaccine er afhængig af data, men selv om vaccinen allerede har vist gode data, er det stadig meget svært.

Vaccinen mod corona skal nemlig ikke bare være på linje med mRNA-vaccinerne fra Pfizer og Moderna. Den skal give bedre beskyttelse og immunitet mod nye varianter af virus for at blive interessant for markedet.

Den danske stat har investeret 800 mio. kr. i udviklingen af vaccinen.

Kilde: Euroinvestor