Antibiotikaresistens: Lad os sætte handling bag ordene

Der er bred enighed om behovet for nye incitamentsstrukturer for udvikling af antibiotika. Den nationale antibiotikahandlingsplan er et oplagt værktøj til at sætte handling bag ordene, skriver Novo Nordisk Fonden, Pharmadanmark og Pfizer Danmark i et fælles debatindlæg.

Annonce

Pfizer tillader kopiering af deres COVID-19-pille

Pfizer har lavet en aftale med Medicines Patent Pool (MPP) om, at flere lav- og mellemindkomstlande får tilladelse til at lave kopier af lægemiddelgigantens COVID-19-pille. Det skriver PharmaTimes.

I alt 95 lande får med aftalen tilladelse til at producere generiske versioner af lægemidlet. Pfizer skal ikke have del i profitten ved produktionen.

PF-07321332, som lægemidlet hedder, skal tages i kombination med HIV-midlet ritonavir, som mange læger i specielt Afrika er vant til at arbejde med.

Charles Gore, der er direktør for MPP, fortæller, at organisationen arbejder sammen med potentielle producenter af begge midler for at sikre, at der er nok til at behandle både COVID-19 og HIV.

Kilde: PharmaTimes

NICE anbefaler ny epilepsibehandling

Den britiske sundhedsmyndighed NICE anbefaler brugen af Ontozry fra Arvelle Therapeutics til behandlingen af anfald hos patienter med ukontrolleret epilepsi i England og Wales. Det skriver PharmaTimes.

Anbefalingen sker på baggrund af et klinisk fase 3-studie med 1.784 patienter med epilepsi.

Studiet viste, at behandlingen reducerede frekvensen af anfald sammenlignet med placebo.

I Storbritannien lider over 600.000 personer af epilepsi, og hvert år dør 1.000 personer på grund af sygdommen.

Kilde: PharmaTimes

Annonce

EMA anbefaler godkendelse af væksthormon fra Ascendis

Det europæiske lægemiddelagentur EMA anbefaler en godkendelse af Ascendis’ væksthormon lonapegsomatropin som behandling til børn i alderen 3 til 18 år, som ikke producerer nok væksthormon (lider af Growth Hormone Defficiency – GHD). Det skriver Medscape.

Sidste uge udtrykte CHMP under EMA, at de var positivt indstillet over for en godkendelse af lonapegsomatropin.

Væksthormonet skal, når/hvis en endelig godkendelse falder på plads, administreres én gang om ugen.

Anbefalingen sker på baggrund af et klinisk fase 3-forsøg med 300 børn med GHD.

Kilde: Medscape

Leo Pharma starter fase 2-forsøg med koreansk tablet

Leo Pharma er klar til at tage næste skridt med tabletbehandlingen LEO 152020, der undersøges som en mulig behandling af atopisk eksem. Det skriver Medwatch.

Ifølge Medwatchs informationer starter den danske lægemiddelproducent et fase 2-forsøg i november. Midlet er en tablet, som Leo Pharma sikrede sig rettighederne til via en aftale med sydkoreanske JW Pharmaceuticals.

Leo Pharma betalte 110 mio. kr. for lægemiddelkandidaten til at starte med, men med milepælsbetalinger kan prisen løbe op på 2,6 mia. kr.

I det opstartede forsøg skal patienterne følges i 22 uger, hvori forskerne vil vurdere behandlingseffekten og eventuelle bivirkninger.

Kilde: Medwatch

Flere job