Annonce

Lundbeck i stor vækst

Lundbeck leverer rekordomsætning på 18,2 milliarder kroner, hvilket svarer til en vækst på 12 pct.

Det skriver Lundbeck i en meddelelse.

Selvom særligt salget af det antidepressive middel Brintellix skuffede i forhold til forventningerne, var der vækst at spore over hele linjen af nøgleprodukter.

Således steg salget af Brintellix med 21 pct. til 4,3 mia. kr., men satsningen på migrænemidlet Vyepti gav pote med en vækst på 104 pct. svarende til en omsætning på 1 mia. kr.

Kilde: Lundbeck

Studie viser forlænget effekt med Cosentyx

Patienter med den kroniske hudsygdom hidradenitis suppurativa oplevede vedvarende effekt og symptomforbedring efter et år, når de blev behandlet med Cosentyx.

Det skriver Novartis i en meddelelse.

Cosentyx blev afprøvet i to af de hidtil største fase tre-forsøg udført inden for sygdomsområdet, og nu er resultaterne fra follow up-studier bragt i The Lancet.

Resultaterne viser, at  Cosentyx’ effekt fortsatte efter det egentlige endepunkt ved uge 16 til mere end 55 pct. i uge 52 målt efter den såkaldte HiSCR.

Kilde: Novartis

Annonce

Medicinrådet nedlægger ansøgningsproces

Biosimilære lægemidler, der har samme indikation og administrationsvej, som et lægemiddel Medicinrådet i forvejen har anbefalet, kan nu tages i brug uden vurdering i Medicinrådet.

Det skriver Medicinrådet på sin hjemmeside.

Det Europæiske Lægemiddelagentur EMA betragter nu godkendte biosimilære lægemidler som udskiftelige (interchangeable).

Derfor besluttede Medicinrådet på rådsmødet 25. januar 2023, at virksomheder ikke længere skal ansøge Medicinrådet om ibrugtagning af biosimilære lægemidler.

Kilde: Medicinrådet

Uenighed i ledergruppen, for få sundhedsøkonomer og en tillidskløft

Dagens Pharma har nærlæst Implements analyse af Medicinrådet. Analysen peger på flere interne problemer knyttet til ledelse og fastholdelse, som har medvirket til lange sagsbehandlingstider. Torben Klein, sekretariatets direktør, ser selv et behov for at styrke samarbejdet i ledelsesgruppen.

Flere job