Annonce

Zealand Pharma og Novo Nordisk indgår licensaftale om Zegalogue 

Zealand Pharma annoncerer i dag, at det har indgået en licens- og udviklingsaftale med Novo Nordisk om at Zegalogue (dasiglucagon) til injektion.

Det skriver Zealand Pharma i en pressemeddelelse.

Zegalogue er godkendt af FDA til behandling af svær hypoglykæmi hos pædiatriske og voksne patienter med diabetes i alderen seks år og derover.

På baggrund af aftalen vil Zealand modtage en forbetaling på 25 mio. kr. og er samtidig berettiget til at modtage op mod 45 mio. kr. i milepælebetalinger for udviklings-, regulatoriske og produktionsbaserede mål.

Zealand er også berettiget til at modtage op til 220 mio. kr. i salgsbaserede milepæle og royalties.

Kilde: Zealand Pharma

EMA undersøger pholcodin efter fransk bekymring

EMA har påbegyndt en gennemgang af lægemidler, der indeholder opioiden mod hoste pholcodin. Det sker efter en bekymring om, at brugen kan føre til anafylaktiske reaktioner.

Det skriver EMA i en nyhed.

Pholcodin bruges til at behandle tør hoste hos voksne og børn.

Gennemgangen blev anmodet af det franske lægemiddelagentur (ANSM) efter foreløbige resultater af en undersøgelse udført i Frankrig, hvor resultaterne antydede, at indtagelse af pholcodin kan øge risikoen for at få en anafylaktisk reaktion.

Kilde: EMA

Annonce

EMA gransker epilepsimedicin hos gravide efter alvorlig mistanke

EMA’s sikkerhedskomité (PRAC) har startet en gennemgang af Topiramat, der bl.a. bruges mod epilepsi, og risikoen for neuroudviklingsforstyrrelser hos børn, hvis mødre tog Topiramat under graviditeten.

Det skriver EMA.

Topiramat er et lægemiddel, der anvendes i EU til behandling af epilepsi, forebyggelse af migræne og i kombination med phentermin til vægttab.

Brug af Topiramat til gravide kvinder er kendt for at øge risikoen for fødselsdefekter, og kvinder i behandling med præparatet rådes derfor også til at undgå at blive gravide, mens de tager medicinen.

Ikke desto mindre viser en nylig undersøgelse med data fra bl.a. Danmark en mulig stigning i risikoen for neuroudviklingsforstyrrelser, især autismespektrumforstyrrelser og intellektuelle handicap, hos børn, hvis mødre tog Topiramat under graviditeten.

Kilde: EMA

Effekten af dupilumab holder i to år

Effekt og sikkerhed af ​​Dupixent (dupilumab) som vedligeholdelsesbehandling i kombination med anden astmamedicin er vedvarende i op til to år hos børn i alderen 6 til 11 år med ukontrolleret moderat til svær astma.

Det skriver Sanofi i en pressemeddelelse.

Udmeldingen kommer på baggrund af resultater fra et fase 3-forsøg, som blev præsenteret på ERS.

Kilde: Sanofi

Medicinrådet siger nej til ekstremt dyre behandlinger

I forrige uge besluttede Medicinrådet ikke at anbefale to behandlinger, som begge kommer med et prisskilt på mere end 50 mio. kr. pr. patient i løbet af en livstid. Priserne er urimeligt høje, siger Medicinrådets formand.

Flere job