Annonce

Regeringen og Danske Regioner indgår økonomiaftale

En ny økonomiaftale, som regeringen og Danske Regioner har indgået, giver regionerne 1,95 mia. kr. mere i 2025 til sundhedsområdet sammenlignet med i år. Derudover får regionerne tilført 600 mio. kr ekstra i år.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Danske Regioner. Aftalen indebærer desuden, at Amgros får mulighed for at forhandle pris på bestemte områder inden for tilskudsmedicin. Medicinrådet får også flere opgaver og skal vejlede praktiserende læger i forhold til ordinering af receptmedicin. En opgave, som har ligget hos Sundhedsstyrelsen.

Kilde: Danske Regioner

Anne-Marie Levy Rasmussen fra Bavarian Nordic kommer i Kraks Blå Bog

Der er optaget 76 nye personer i Kraks Blå Bog for 2024-2025. En af de nyoptagne personer er Anne-Marie Levy Rasmussen, som er senior director for Bavarian Nordic.

Det skriver Kommunal Sundhed. Der er blevet optaget flere personer fra sundhedsområdet. Camilla Noelle Rathcke, formand for Lægeforeningen, Mette Bryde Lind, direktør i Gigtforeningen, og Mette Kierkgaard (M), ældreminister, er bl.a. også blevet optaget.

Kilde: Kommunal Sundhed

Regionernes medicinudgifter forventes at stige med 400 millioner

Udgifterne til medicin kommer til at stige med 400 mio. kroner i 2024. Det viser en fremskrivning fra Danske Regioner, skriver organisationen i en pressemeddelelse.

Det er særligt udgifter til tilskudsmedicin, som driver stigningen. Det er særligt medicin til behandling af diabetes, ADHD og blodfortyndende medicin. Samlet set forventer Danske Regioner at have medicinudgifter for 18,4 mia. kroner i 2024.

Kilde: Danske Regioner

FDA godkender RSV-vaccine fra Moderna

Den amerikanske fødevare- og lægemiddelmyndighed, FDA, har godkendt en ny vaccine, som beskytter mod RS-virus, fra Moderna. Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Vaccinen mRESVIA, som er en single-dosis-vaccine, er baseret på mRNA-teknologi. Den er blevet godkendt til voksne på mindst 60 år til at forebygge sygdom i de nedre luftvej forårsaget af RSV. Det er Modernas andet godkendte produkt i USA.

Kilde: Moderna

Annonce

Tre forslag fra Lægemiddelstyrelsen: Sådan angriber vi AMR

Her og nu har vi tre konkrete forslag til, hvordan vi fra regulatorisk side kan angribe AMR-udfordringen: Vi kan øge fokus på pakningsstørrelserne. Vi kan igangsætte flere henvisningssager. Og vi kan via det nordiske samarbejde lette markedsføringen af smalspektrede antibiotika, skriver Lars Bo Nielsen, direktør i Lægemiddelstyrelsen.