Allergen immunterapi kan måske forhindre astma i at udvikle sig

Analyse af data fra det store REACT-studie viser, at sublingual immunterapi virker lige så godt som injektioner i forhold til at skabe immunitet over for forskellige typer af luftvejsallergier. Desuden viser analysen, at behandling med allergen immunterapi ikke alene giver færre astmasymptomer, men også forebygger udvikling af mere svær astma. Dataene blev præsenteret på EAACI.

Annonce

Lif: Sats på et stærkere offentligt sundhedsvæsen 

Et stærkt og velfungerende offentligt sundhedsvæsen er en forudsætning for, at befolkningen er selvhjulpen og bidrager til samfundet, og så er et stærkt sundhedsvæsen også en vigtig samarbejdspartner for en innovativ lægemiddelindustri.

Zealand Pharma i fremgang

Zealand Pharma offentliggjorde i sidste uge sine økonomiske resultater for første halvår af 2022. Her kunne firmaet prale af en væsentlig stigning i omsætningen på mere end en million kroner sammenlignet med sidste år.

Det skriver Zealand Pharma en pressemeddelelse.

Omsætningen i det første halvår af 2022 talte 43,5 mio. kr. mod 42,3 mio. kr. sidste år. På driftssiden ses også en fremgang for firmaet, der dog stadig drives med stort underskud, da driftsresultatet forbedres fra minus 528,4 mio. kr. sidste år til minus 502,6 mio. kr. i år.

Ifølge firmaets adm. direktør, Adam Steensberg, er Zealand Pharma kommet i mål med nogle af ambitioner, der blev sat i den nye strategi fra marts i år.

Kilde: Zealand Pharma

Pfizer lover gode resultater med pneumokok-vaccine til børn

Pfizer annoncerede i weekenden positive resultater fra sit fase 3-studie, der undersøger firmaets 20-valente konjugatvaccine-kandidat mod pneumokoksygdom hos spædbørn.

Det skriver Pfizer i en pressemeddelelse.

Ifølge firmaet fremkaldte alle 20 såkaldte serotyper stigninger i antistofrespons efter fjerde dosis, og således understøtter data den 20-valente vaccinekandidat.

På baggrund af data fra studiet planlægger Pfizer at ansøge om en markedsføringstilladelse hos FDA. Pfizer vil præsentere resultater fra sit kliniske forsøg, når data er fuldt analyseret i det kommende halvår.

Kilde: Pfizer

Annonce

Regionerne vaccinerer med abekoppevaccine

Vaccinationen mod abekopper er gået i gang i regionerne. Det sker efter aftale med regionerne om, at vaccinationen vil blive varetaget af de fem regioner, som begyndte at vaccine i sidste uge.

Det skriver Sundhedsstyrelsen på sin hjemmeside.

Både i Danmark og i Europa er det på nuværende tidspunkt mænd, der har sex med mænd, og som har flere forskellige partnere, der er smittet.

For at sikre denne gruppe en bedre beskyttelse besluttede Sundhedsstyrelsen 9. august at tilbyde målgruppen en forebyggende vaccination mod abekopper.

Vaccination mod abekopper er indtil da blevet tilbudt til personer, som er nær kontakt til en smittet.

Kilde: Sundhedsstyrelsen

To døde efter behandling med Novartis’ Zolgensma

Novartis melder om to døde i hhv. Rusland og Kazakhstan efter behandling med genterapien Zolgensma mod spinal muskelatrofi. Ifølge firmaet er personerne døde af akut leversvigt.

Det skriver Reuters.

Novartis har underrettet sundhedsmyndigheder på alle markeder, hvor lægemidlet sælges, ligesom sundhedsprofessionelle også er blevet informeret.

»Selvom dette er vigtig sikkerhedsinformation, er det ikke et nyt sikkerhedssignal, og vi tror fuldt og fast på den overordnede gunstige risiko/fordel-profil for Zolgensma,« udtaler Novartis over for Reuters..

De to dødelige tilfælde af akut leversvigt fandt sted efter 5 til 6 ugers Zolgensma-infusion og omkring 1-10 dage efter påbegyndelsen af ​​kortikosteroidnedtrapning.

Kilde: Reuters

Ledende overlæge mener berøringsangst er en hæmsko: Kliniske forsøg er ren win-win-win

Når patienter indgår i kliniske forsøg med lægemidler, betaler firmaerne bag lægemidlerne typisk for medicinen under forsøgene. Derfor kan der være millioner af kroner at hente, hvis sundhedsvæsenet i højere grad ser kliniske forsøg med lægemidler som en måde at spare penge på, siger forsker og ledende overlæge. Klinisk forskning er ikke bare gavnligt for patienter, der får adgang til de nyeste former for behandling,

Flere job