Annonce

Rigets innovationschef med fortid i konsulentbranchen: Hvis der er for megen varm luft, får du smækket nogle døre i hovedet

Uden et tydeligt link til konkrete udfordringer og behov kan arbejdet med innovation i hospitalsverdenen let blive set som en varmluftsindustri. »Men hvis det, du kommer med, til gengæld er tydeligt rettet mod et klart, klinisk behov omkring patientbehandlingen, eller nogle af de andre udfordringer vi har, så bliver der lyttet« lyder det fra Rune Holdt, innovationschef på Rigshospitalet.

Krav til lagre af kritiske lægemidler vækker bekymring

Et nyt lovforslag om lagre af kritiske lægemidler bekymrer Lægemiddelindustriforeningen (Lif). Det skriver foreningen i en pressemeddelelse.

Lovforslaget, som er fremsat af regeringen, vil forpligte virksomheder til at oprette sikkerhedslagre af kritisk medicin og garantere, at de er i leveringsdygtige i mindst otte uger for at imødegå forsyningsvanskeligheder. Lif finder lovforslaget ‘voldsomt’ og mener, at man i stedet burde sætte ind, hvor der er udfordringer, hvilket Lif også har givet udtryk for i et høringssvar.

Kilde: Lægemiddelindustriforeningen

Danmark og Sverige får EU-laboratorium for antibiotikaresistens

Danmark og Sverige er af EU blevet udvalgt til i samarbejde at skabe et EU-referencelaboratorium for antibiotikaresistens, som skal bidrage med videnskabelig og uafhængig viden inden for diagnostik og beredskab. Det skriver Statens Serum Institut i en pressemeddelelse.

EU har udpeget en række referencelaboratorier, som i samarbejde med European Centre for Disease, Prevention and Control bl.a. skal understøtte og rådgive medlemsstaterne og EU-kommissionen i diagnostik, overvågning og afrapportering af sygdomme og antibiotikaresistens.

Kilde: Statens Serum Institut

EU godkender dansk middel til behandling af skizofreni

Lundbeck har fået godkendt sit middel ‘Abilify Maintena’ i EU til langtidsvirkende behandling af skizofreni. ‘Abilify Maintena’ er en vedligeholdelsesbehandling, hvor borgeren får injiceret en dosis på 960 mg af midlet hver anden måned. Det skriver Lundbeck i en pressemeddelelse. 

Behandlingen var allerede godkendt med en dosis på 400 mg én gang om måneden, men et studie har vist, at midlet havde samme sikkerhed og effekt ved den højere dosis hver anden måned.

Kilde: Lundbeck

AbbVie opkøber Landos Biopharma

Den amerikanske medicinalgigant AbbVie køber biotekselskabet Landos Biopharma, da AbbVie har øget deres satsning på udvikling af lægemidler, der skal behandle sygdomme relateret til immunsystemet. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Landos Biopharma udfører i øjeblikket et midtvejsstudie af sit førende eksperimentelle lægemiddel ‘NX-13’ til behandling af tarmsygdommen colitis ulcerosa.

Kilde: Reuters

Annonce

For tredje gang hyldes de bedste kliniske forsøg og afprøvninger

Kliniske forsøg er et vigtigt redskab til at sikre værdifulde behandlinger, lyder det fra overlæge og professor Anders Perner. Han ser frem til endnu en gang at hylde forskere i slutningen af maj, når kåringen Danmarks bedste kliniske forsøg og afprøvninger løber af stablen for tredje gang.

Der er opstået en fejl, feedet er sandsynligvis nede. Prøv igen senere.

Flere job