Annonce

Evontix får patent på ny DNA-teknologi

Evontix har patenteret det, som muligvis kommer til at blive fremtidens måde at syntetisere DNA. Det skriver PharmaTimes.

Teknologien er baseret på syntese på en halvlederchip, som meget præcist regulerer DNA-syntesen ved hjælp af temperatur. Resultatet er en meget højere andel af præcise gen-sekvenser sammenlignet med konventionelle metoder samt muligheden for efterfølgende at fjerne forkert syntetiserede sekvenser.

Ifølge Evontix gør teknologien det muligt at lave fuldkommen DNA-syntese i en DNA-printer, som kan stå på et skrivebord.

Kilde: Pharmatimes

J&J stopper samarbejde med Bavarian

Amerikanske Johnson & Johnson skruer ned for samarbejdet med danske Bavarian Nordic. Det skriver First Word Pharma.

Helt præcist stopper Johnson & Johnson samarbejdet om udvikling af vacciner mod hepatitis B og HPV. De to virksomheder vil dog fortsætte samarbejdet om udvikling af vacciner mod HIV og ebola.

Sigtet med samarbejdet har været at kombinere Bavarian Nordics MVA-BN-teknologi med Johnson & Johnsons AdVac-teknologi, men indtil nu er der ikke blevet sat nogle kliniske forsøg i søen inden for hepatitis B.

Johnson & Johnson stopper dog ikke af den grund ambitionerne om at udvikle en vaccine mod hepatitis B, men vil kigge på virksomhedens egne teknologier.

Kilde: First Word Pharma

Annonce

Millionbevilling til forskning i børnekræft

Novo Nordisk Fonden har bevilget knap 10 mio. kr. til professor Kjeld Schmiegelow til forskning i arvelige forhold, der fører til udviklingen af kræft hos børn og påvirker effekten af behandlingen. Det skriver Rigshospitalet i en pressemeddelelse.

Med bevillingen kan Kjeld Schmiegelow fortsætte PREDICT-forskningsprojektet, hvor forskerne allerede har identificeret 800 familier, hvor børnene har kræft.

Forskerne vil med nye analysemetoder kortlægge, hvilken betydning generne har for udvikling af kræft hos børn, samt hvad generne har af betydning for muligheden for at blive helbredt.

Med den viden, som kommer ud af forskningsprojektet, vil det også blive muligt at lave mere individualiseret behandling til børn med kræft.

Kilde: Rigshospitalet

Forsyningsvanskeligheder med ALK’s Epipen

ALK har problemer med at levere det nødvendige antal Epipenne. Det skriver Lægemiddelstyrelsen i en pressemeddelelse.

Forsyningsvanskelighederne drejer sig om Jext, der er en injektionspen med det aktive stof adrenalin. Jext kan anvendes som førstehjælp ved livstruende allergiske reaktioner – såkaldt anafylaktisk chok.

Årsagen til forsyningsproblemerne er øget efterspørgsel på produktet.

Næste leverance fra ALK er datosat til at komme i slutningen af juni.

Kilde: Lægemiddelstyrelsen

Flere job