Annonce

GSK’s antistoffer virker også mod omicron

GlaxoSmithKlines antistofbehandling sotrovimab til patienter med COVID-19 virker også på spikeproteinet i omikron. Det skriver First Word Pharma.

Resultatet stammer fra et præklinisk studie, hvor forskere har testet sotrovimab på spikeproteiner med de 37 kendte mutationer, der kan sidde i proteinet i omikron.

Mutationerne ser ifølge det nye studie ikke ud til at påvirke effekten af antistofbehandlingen.

Sotrovimab er i både USA og Storbritannien godkendt til behandling af patienter med mild til moderat COVID-19 med risiko for at udvikle alvorlig COVID-19. 

Kilde: First Word Pharma

Vaccinekombination virker bedre end de enkelte vacciner hver for sig

Et britisk studie viser, at hvis personer først er vaccineret med AstraZeneca eller Pfizers vacciner mod COVID-19 og efter ni uger bliver vaccineret med Modernas vaccine, er de bedre beskyttet. Det skriver PharmaTimes.

1.070 personer har deltaget i studiet, som også viser, at ét stik med Pfizers vaccine efterfulgt af ét stik med Modernas vaccine faktisk beskytter bedre mod COVID-19 end to stik med Pfizers vaccine. 

Det samme gælder for AstraZenecas vaccine efterfulgt af Modernas vaccine.

Ifølge forskerne bag studiet, er resultatet specielt interessant for lavindkomstlande, hvor man endnu er ved at give folk det første vaccinestik.

Kilde: PharmaTimes

Annonce

AstraZeneca køber behandling mod transthyretin amyloidose

AstraZeneca har haft det store checkhæfte fremme og købt rettighederne til et potentielt lægemiddel mod sygdommen transthyretin amyloidose. Det skriver Medwatch.

Købet drejer sig om Eplontersen, der er udviklet af Ionis Pharmaceutical.

AstraZeneca har indledningsvist betalt 200 mio. dollar for lægemidlet og vil betale yderligere 485 mio. dollar, når købet godkendes af myndighederne.

I tillæg til den indledende betaling vil AstraZeneca betale Ionis 2,9 mia. dollar i form af forskellige milepælsbetalinger.

Kilde: Medwatch

Novo-opkøb får juridisk efterspil

En række aktionærer i amerikanske Dicerna Pharmaceuticals, som Novo Nordisk opkøbte for nylig, lægger sag an mod selskabet med beskyldninger om brud på børsregler. Det skriver Medwatch.

Sagsøgerne vurderer, at bestyrelsen i Dicerna er kommet med ufuldstændige og vildledende oplysninger i forbindelse med salget af virksomheden til Novo Nordisk.

Ydermere hævder sagsøgerne, at anbefalingserklæringen specifikt udelader information vedrørende Dicernas finansielle forventninger, finansielle analyser, potentielle interessekonflikter og fastholdelse af ansættelser efter fusionen.

Kilde: Medwatch

Flere job