AI-værktøj forudsiger virusmutationer, før de opstår

Et nyt AI-værktøj, som er trænet på tidlig COVID-19-data, kan forudsige virusmutationer. Det kan potentielt bruges til at udvikle bedre vacciner og hjælpe med at forberede et virusberedskab ved kommende pandemier, lyder det fra DTU-forsker.

Annonce

Storbritannien giver grønt lys til den første CRISPR-genbehandling

Storbritannien har godkendt en ny genbehandling til seglcellesygdom og andre former for genetiske blodsygdomme. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Behandlingen, som hedder Casgevy, er baseret på genredigeringsteknologien CRISPR. Det er første gang nogensinde, at en genbehandling baseret CRISPR er blevet godkendt.

Kilde: Reuters

Paracetamol-stikpiller til børn bliver gjort receptpligtig

Der er problemer med at få leveret smertestillende paracetamol-stikpiller til børn, og Lægemiddelstyrelsen forventer, at der kommer leveringssvigt hen over vinteren.

Lagerbeholdningen er nu så lille, at styrelsen derfor har besluttet at gøre medicinen receptpligtig. Det skriver styrelsen i en pressemeddelelse. Derfor kan man ikke længere købe stikpillerne i håndkøb.

Kilde: Lægemiddelstyrelsen

Eli Lilly har planer om at bygge milliard-fabrik i Tyskland

Den amerikanske virksomhed Eli Lilly har planer om at bygge et nyt produktionsanlæg i Tyskland. Selskabet vil investere 2,5 milliarder dollars svarende til omkring 17 milliarder danske kroner.

Det skriver mediet Fierce Pharma. Arbejdet på det nye anlæg, som skal ligge i den tyske by Alzey, vil begynde i 2024. Planen er, at det skal kunne tages i brug i 2027.

Kilde: Fierce Pharma

Almirall lancerer eksemmedicin i Europa næste år

Den spanske medicinalvirksomhed Almirall har fået godkendt sin eksembehandling Ebglyss af EU-Kommissionen. Det skriver mediet FirstWord Pharma.

Virksomheden planlægger at udrulle sin behandling i Tyskland først og derefter løbende til andre EU-lande i løbet af næste år. Ebglyss er godkendt til personer med moderat til svær atopisk dermatitis.

Kilde: FirstWord Pharma

Annonce