Annonce

Genmab har gang i butikken

Danske Genmab overrasker positivt med resultatet af fjerde kvartal 2022. Det skriver Euroinvestor.

Genmabs samlede omsætning lød på 5.227 mio. kr. mod ventede 4.821 mio. kr. Samme kvartal året før omsatte Genmab for blot 2.626 mio. kr.

Størstedelen af omsætningen stammer fra salget af kræftmidlet Darzalex, der i kvartalet solgte for 2.983 mio. kr.

Foruden Darzalex sælger Genmab også øjenmidlet Tepezza, sklerosemidlet Kesimpta, lungekræftmidlet Rybrevant og kræftmidlet Tivdak.

Kilde: Euroinvestor

Intet generelt tilskud til Aimovig

Lægemiddelstyrelsen har besluttet, at migrænemidlet Aimovig ikke skal havde generelt klausuleret tilskud. Det skriver Lægemiddelstyrelsen i en pressemeddelelse.

Aimovig kommer som injektionsvæsker i styrkerne 70 mg eller 140 mg. Det aktive indholdsstof er erenumab.

Lægemiddelstyrelsen skriver, at de ikke vurderer, at Aimovig opfylder kriterierne for generelt klausuleret tilskud til patienter omfattet af den foreslåede klausul.

Kilde: Lægemiddelstyrelsen

Tysk mand kureret for HIV med stamceller

En 53-årig mand fra Tyskland er kommet sit HIV kvit, efter at han er blevet behandlet med HIV-resistente knoglemarvsceller fra en donor. Det skriver Nature.

Stamcelleterapien består af stamceller med en specifik mutation, som gør det umuligt for virus at trænge ind i kroppens celler. Når patientens egne knoglemarvsceller erstattes af denne type celler, bliver personen i praksis immun over for HIV.

Den tyske mand er den tredje til at blive behandlet med stamcelleterapi for HIV.

Den første mand, Timothy Brown, blev kureret i 2007 i forbindelse med en behandling, som både kurerede ham for HIV og leukæmi. Selvom han var kureret for HIV resten af livet, kom leukæmien tilbage. Timothy Brown døde i 2020.

Kilde: Nature

CDC-panel anbefaler abekoppevaccine fra Bavarian

Et panel under den amerikanske sundhedsmyndighed CDC har stemt for en anbefaling af Bavarian Nordics abekoppevaccine Jynneos til alle voksne risikopersoner i tilfælde af et udbrud. Det skriver Reuters.

Panelet af udefrakommende eksperter besluttede enstemmigt at anbefale to doser af vaccinen, hvilket har en effektivitet på 66 pct. til 83 pct. mod blot 36 pct. til 86 pct. ved ét vaccineskud.

Anbefalingen vil give vaccinen fra Bavarian Nordic en fordel i forhold til en konkurrerende vaccine fra Emergent BioSolutions, der blev godkendt til brug sidste år, men som dog kommer med risiko for flere alvorlige bivirkninger.

Kilde: Reuters

Annonce

Tarmbakterier peger på ny mulig behandling til personer med sklerose

Mennesker med multipel sklerose har betydelige ubalancer i deres tarmbakterier, hvilket ser ud til at medvirke til, at deres immunsystem bliver overgearet. Måske kan de rette tarmbakterier, de stoffer, som tarmbakterierne laver, eller sågar plantebaseret kost være med til at holde sygdommen mere i ro, siger professor og forskningsleder Oluf Borbye Pedersen.

Flere job