Annonce

Nævn skal granske tilskudsstatus for øjenmedicin

Medicintilskudsnævnet starter i foråret 2023 revurdering af tilskudsstatus for medicin til sanseorganer. 

Det skriver Lægemiddelstyrelsen på sin hjemmeside.

Revurderingen omfatter behandling af infektion og inflammation i øre og øjne samt midler til behandling af grøn stær. 

Tilskudsstatus for øjenmidler til behandling af allergi vil blive revurderet på et senere tidspunkt sammen med anden medicin til behandling af allergi.

Kilde: Lægemiddelstyrelsen

Medie: Lars Fruergaard undskylder

Lars Fruergaard, der er adm. direktør i Novo Nordisk, beklager nu, at Novo Nordisk ikke har givet nok oplysninger om en britisk kampagne for slankemidlet Saxenda.

Det skriver Medwatch.

Sagen drejer sig om et opslag på Linkedin, hvor Novo Nordisk gjorde reklame for online vægttabskurser og e-læringskurser til britisk sundhedspersonale.

Det fremgik imidlertid ikke, at de var købt og betalt af Novo Nordisk, hvilket er et brud på industriens etiske kodeks i Storbritannien.

Kilde: Medwatch

EMA skal granske pseudoefedrin

EMAs enhed for pharmacovigilance har indledt systematiske undersøgelser af lægemidler med pseudoefedrin.

Det skriver EMA på sin hjemmeside.

Pseudoefedrin stimulerer nerveender til at frigive det kemiske stof noradrenalin, hvilket resulterer i mindre hævelse og mindre slimproduktion i næsen.

EMA’s sikkerhedskomité (PRAC) har dog en bekymring for risikoen for nedsat blodforsyning (iskæmi) til hjernen, hvilket i nogle tilfælde kan forårsage alvorlige og livstruende komplikationer. 

Kilde: EMA

Medie: The New York Times sagsøger EU

The New York Times anlægger sag ved EU-Domstolen mod Europa-Kommissionen, fordi mediet ikke kan få adgang i en central sms-korrespondance. 

Det skriver Medwatch.

Der er tale om SMS’er sendt mellem Europa-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen, og Pfizers topchef, Albert Bourla.

Søgsmålet blev officielt anlagt i slutningen af januar, men er ifølge Medwatch først mandag officielt registreret i domstolens database. 

Kilde: Medwatch

Annonce

Schøler er usikker på gevinsten bag anbefaling

Ifølge en ny analyse kan faste ansøgningstidspunkter skabe op mod ni ugers ekstra sagsbehandlingstid i sekretariatet. Jørgen Schøler Kristensen, formand for Medicinrådet, holder igen med egne forventninger til forslaget.

Flere job