Annonce

Ugentlig insulin viser igen effekt

Novo Nordisks ugentlige lægemiddelkandidat insulin icodec til folk med type 2-diabetes opnåede sit primære endepunkt med at påvise non-inferioritet ift. at reducere blodsukker i uge 52 i det sidste forsøg i firmaets store fase 3-program ONWARDS.

Det skriver Novo Nordisk.

Insulin icodec, der kan spare diabetikere fra at stikke sig så ofte, blev sammenlignet med en gang dagligt basal insulinanalog.

Fra en samlet baseline HbA1c på 8,9 pct. opnåede insulin icodec én gang om ugen en overlegen reduktion i estimeret minus 1,68 procentpoint sammenlignet med minus 1,31 procentpoint for de basale insuliner.

Kilde: Novo Nordisk

Zealand Pharmas GLP-2-analog overrasker

Zealand Pharmas GLP-2-analog glepaglutide reducerede signifikant det samlede ugentlige volumen af såkaldt ​​parenteral støtte sammenlignet med placebo i firmaets fase 3-forsøg.

Det skriver Zealand Pharma.

I forsøget blev glepaglutide afprøvet på i alt 106 SBS-patienter med tarmsvigt, som var afhængige af parenteral støtte (PS) i mindst tre dage om ugen.

Det primære endepunkt i forsøget var den absolutte ændring i den ugentlige parenterale støttevolumen fra baseline ved 24 uger.

Kilde: Zealand Pharma

Annonce

Pfizer opkøber Biohaven 

Pfizer har opkøbt Biohaven Pharmaceutical, der producerer migrænemedicinen Vydura (rimegepant).

Det skriver Pfizer.

Vydura er en ny migræneterapi godkendt af FDA og EMA til både akut behandling og forebyggelse af episodisk migræne hos voksne.

Pfizer købte alle udestående aktier i Biohaven, der ikke allerede var ejet af Pfizer, for en samlet transaktionssum på cirka 87,9 mia. kr., og firmaet er nu et datterselskab under Pfizer.

Kilde: Pfizer

Forskere fra riget med ny opdagelse

Rigshospitalets forskere har deltaget i et stort internationalt forskningsprojekt, der har identificeret 89 områder i generne med betydning for blodprop i hjernen, hvilket er mere end dobbelt så mange, som man før har kendt.

Det skriver Rigshospitalet.

Fra Danmark har data scientist og ph.d. Jesper Qvist Thomassen og professor og overlæge Ruth Frikke-Schmidt fra Afdeling for Klinisk Biokemi på Rigshospitalet deltaget i samarbejdet.

Sammen med kolleger fra Rigshospitalet og Herlev-Gentofte Hospital har de gjort det muligt at kunne bidrage til studiet med mere end 8.000 gen-undersøgelser.

Kilde: Rigshospitalet

To gange ja og fire gange nej fra Medicinrådet

På Medicinrådets 71. rådsmøde blev det til seks nye anbefalinger og en lægemiddelrekommandation. Det får blandt andet betydning for leukæmipatienter, der kan se frem til ny medicin.