Vi hører hele tiden, at eftervirkningerne af corona, den globale økonomiske nedtur og manglen på arbejdskraft kommer til at presse den danske sundhedssektor til det yderste i 2023. Men hvad skal vi forvente? Bliver det en total nedsmeltning i stil med Storbritannien, hvor økonomi, strejke og manglende hænder truer med at lægge sundhedsvæsenet ned?

Annonce

Patentudløb skar lidt i medicinudgifterne

Amgros’ udgifter til medicin falder fra 9.345 mio. kr i 2021 til 9.278 mio. kr. i 2022.

Det skriver Amgros.

Patentudløb på Calgenes produkt mod myelamatose Revlimid og Novartis Gilenya mod MS  driver ifølge Amgros det store fald i udgifterne til behandling af cancer og MS.

Det dansk udviklede Darzalex til knoglemarvskræft er fortsat det dyreste lægemiddel i sygehussektoren i Danmark med en omsætning på 560 mio. kr.

Kilde: Amgros

Danske pharma-chefer med kræftopråb

Fem danske chefer fra bl.a. Janssen, Novartis og BMS – alle aktører på markedet for kræftmedicin – argumenterer i et debatindlæg, at regeringen skal opdatere kræftplanerne.

Det skriver Altinget.

På baggrund af tal fra Kræftens Bekæmpelse, Sundhedsstyrelsen og den skandinaviske kræftdatabase Nordcan argumenterer pharma-cheferne, at den danske kræftbehandling er  stagneret.

»Sundhedsstyrelsens seneste status på kræftplanerne er fra 2019, og der er ikke lagt op til en ny evaluering. Første punkt bør derfor være at tegne et opdateret landkort for kræftområdet; hvor er vi i mål og hvor halter det?« skriver bl.a. Peter Drøidal, landechef i Novartis, Julie Brooker, landechef i Janssen, og Anders Thelborg adm. direktør i BMS.

 

Kilde: Altinget

Stor publikation udgiver Sanofis fase tre-data

NEJM offentliggør data fra Sanofis fase tre-studie med det ugentlige blødermiddel efanesoctocog.

Det skriver Sanofi.

Ifølge firmaet viser studiet produktets potentiale til at transformere behandlingslandskabet for mennesker med hæmofili A.

Resultaterne viste en statistisk signifikant og klinisk meningsfuld reduktion i den såkaldte annualized bleeding rate (ABR) på 77 pct. i forhold til tidligere faktor VIII-profylakse.

 

Kilde: Sanofi

Annonce

Disse genetiske varianter giver hoste ved behandling med ACE-hæmmere

Danske forskere har identificeret syv steder på genomet, hvor genetisk variation er associeret med risiko for hoste som bivirkning til behandling med ACE-hæmmere. En genetik test vil i fremtiden gøre det lettere i første hug at vælge den rigtige behandling til personer med forhøjet blodtryk eller hjertesvigt, siger forsker.

Flere job