2024 kommer til at byde på prioritering og vægttabsmedicin

I det nye år kommer emner som prioritering og vægttabsmedicin igen til at trække overskrifter. Det vurderer senioranalytiker Søren Løntoft Hansen. Hos Medicinrådet er de særligt spændte på anbefalingerne fra Sundhedsstrukturkommissionen.

Annonce

Forskere afprøver potentiel ny type antibiotika mod resistent bakterie

En ny type antibiotika viser lovende resultater i forsøg med reagensglas og mus, viser et nyt studie publiceret i Nature. Det skriver det britiske medie BBC.

Det er en ny klasse af antibiotika eller compound ved navn zosurabalpin, som er blevet testet. Den er blevet afprøvet på infektioner, som er forårsaget af bakterien acinetobacter baumannii, der er resistent over for flere kendte typer antibiotika.

Kilde: BBC

FDA godkender medicin til smitsom hudinfektion

Den amerikanske fødevare- og lægemiddelmyndighed FDA har godkendt en ny behandling til at behandle den smitsomme hudinfektion molluscum contagiosum, som også er kendt som vandvorter.

Det skriver mediet FirstWord Pharma. Det er det amerikanske selskab Ligand Pharmaceuticals, som står bag behandlingen kaldet Zelsumvi, der er et topisk lægemiddel.

Kilde: FirstWord Pharma

Studie finder ikke sammenhæng mellem selvmordstanker og populær Novo-medicin

Et amerikansk studie har undersøgt, om en stigning i selvmordstanker kan hænge sammen med at tage diabetesmedicinen Ozempic eller vægttabsmedicinen Wegovy. Studiet har ikke fundet nogen sammenhæng.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters. Det er Novo Nordisk, som står bag de to populære typer af medicin. Resultaterne er publiceret online i Nature.

Kilde: Reuters

Storbritannien forventer mangel på diabetesmedicin indtil slut-2024

Britiske myndigheder forventer, at der vil være mangel på diabetesmedicin, eksempelvis Novo Nordisks Ozempic, indtil slutningen af 2024. Det skriver mediet Financial Times.

Den britiske afdeling for sundhed og social omsorg har samtidig opfordret til, at der ikke bliver udskrevet diabetesmedicin til andre formål – eksempelvis vægttab – end at behandle sygdommen. Det er ikke kun i Storbritannien, at der er mangel på Ozempic. I Danmark er udgaven på 1 mg i øjeblikket i restordre ifølge restordre.dk.

Kilde: Financial Times

Annonce

Skal 2024 starte på en helt ny måde? En selvhjælpsguide til iværksættere

Måske brænder du for at skabe et stort firma og blive rig, måske ønsker du dig mere fritid til ungerne eller din store interesse for kitesurfing, måske er du bare faldet over en fremragende ide, som du gerne vil vide, om kan bære? Vi slutter året af med en selvhjælpsguide til at springe ud i 2024 som iværksætter.

Flere job