Pengene skal bruges der, hvor de gavner mest muligt 

De to formænd for Medicinrådet reagerer på kritikken af rådets begrænsede godkendelse af nye, innovative lægemidler, som direktør ved Janssen påpegede i et debatindlæg bragt på Dagens Medicin. Ifølge formændene overser direktøren vigtige aspekter som høje priser og manglende dokumentation fra medicinalvirksomhederne.

Annonce

EMA skal nu granske RSV-vaccine

EMA har accepteret GSK’s ansøgning om godkendelse til firmaets RSV-vaccine til ældre.

Det skriver GSK.

EMA venter at have en vurdering af vaccinen klar om et års tid. Hvis EMA siger ja, bliver vaccinen den første RSV-vaccine til ældre.

GSK’s ansøgning er indsendt med data fra firmaets fase 3-forsøg, som viste høj samlet vaccineeffektivitet mod RSV hos voksne i alderen 60 år og derover.

Kilde: GSK

Ny bivirkning til COVID-19-vacciner

PRAC anbefaler, at kraftig menstruationsblødning bliver nævnt som mulig bivirkning i forbindelse med COVID-19-vaccination.

Det skriver Lægemiddelstyrelsen.

Efter sit møde i denne uge anbefaler PRAC, at kraftig menstruationsblødning bliver inkluderet i produktresuméet for COVID-19-vaccinerne fra Pfizer/BioNTech og Moderna.

PRACs anbefaling kommer efter en grundig gennemgang af tilgængelige data om indberettede tilfælde af kraftig menstruationsblødning efter COVID-19-vaccination.

Kilde: Lægemiddelstyrelsen

Annonce

Genmab anmoder FDA

Genmab og AbbVie har indsendt en ansøgning til FDA, som firmaet vil have til at vurdere sit endnu ikke-godkendte antistof epcoritamab mod B-celle lymfom (LBCL).

Det skriver Genmab.

Specifikt omfatter indikationen behandling efter to eller flere linjer med kemoterapi.

Genmab og AbbVie har desuden anmodet EMA om godkendelse af epcoritamab til diffust storcellet B-celle lymfom (DLBCL) efter to eller flere linjer med kemoterapi.

Kilde: Genmab

Riget med CAR-T-forsøg

Rigshospitalet og Herlev Gentofte Hospital starter forsøgsbehandling med egenudviklede CAR-T-celler.

Det skriver Rigshospitalet.

Forsøget skal afprøve, om hospitalernes CAR-T-celler er lige så sikre og effektive som ventet og kan bruges til patienter, der i dag ikke har et behandlingstilbud i Danmark.

Kilde: Rigshospitalet

Sundhed må ikke drukne i krisernes tid

Skal Danmark bedst igennem den krisetid, vi netop lever i, må vi ikke glemme at prioritere sundhed. Basal sundhed gør os både mere modstandsdygtige og hjælper samfundet mod én af de mest fundamentale kriser, nemlig manglen på arbejdskraft.

Flere job