Novo afslutter sidste af seks succesfulde studier med ugentlig insulin

Novo Nordisk har offentliggjort hovedresultaterne fra det sidste af ONWARDS-studierne med behandling af patienter med diabetes med ugentlig insulin icodec. Resultaterne er imponerede, siger forsker og peger på, at en bestemt detalje kan være afgørende for prissætningen af den ugentlige insulin rundt om i verden.

Annonce

EMA-møde afslører aktiviteter

EMA har afholdt bestyrelsesmøde i oktober, hvor organisationen bl.a. aflagde sin halvårsrapport for vurderingsaktiviteter, herunder en opgørelse over COVID-19-godkendelser.

Det skriver EMA.

På området for videnskabelig rådgivning og protokolhjælp fortsætter en femårig tendens med vækst med 470 modtagne anmodninger mod 454 i første halvår 2021.

Evalueringen af COVID-19-relaterede produkter faldt til 5 ansøgninger modtaget i første halvdel af 2022 mod 14 i 2021.

Kilde: EMA

Bavarian Nordic doserer første forsøgsperson

Bavarian Nordic annoncerede i dag doseringen af ​​den første forsøgsperson i det kliniske fase 3-studie af firmaets vaccinekandidat mod COVID-19.

Det skriver Bavarian Nordic.

Vaccinen er en såkaldt VLP-baseret, ikke-adjuveret COVID-19-boostervaccinekandidat .

Det dobbeltblindede, kontrollerede kliniske fase 3-forsøg vil inkludere cirka 4.000 voksne forsøgspersoner, som enten tidligere har afsluttet primær vaccination eller allerede har modtaget én boosterdosis af en licenseret COVID-19-vaccine.

Kilde: Bavarian Nordic

FDA godkender spædbørnsvaccine

FDA godkender GSK’s vaccine Boostrix til gravide i tredje trimester for at forhindre kighoste hos spædbørn under to måneder gamle.

Det skriver FDA.

»Kighoste er en meget smitsom luftvejssygdom, der rammer alle aldersgrupper. Babyer har dog størst risiko for at få kighoste og få alvorlige komplikationer fra det,« siger læge Peter Marks, der er direktør i FDA’s Center for Biologisk Evaluering og Forskning.

Ifølge FDA er Boostrix den første vaccine, der er godkendt specifikt til brug under graviditet for at forhindre en sygdom hos spædbørn, hvis mødre er vaccineret under graviditeten.

Kilde: FDA

Ferring indvier nyt hovedkontor i Kastrup

Ferrings nye, arkitekttegnede domicil Soundport er officielt blevet indviet. Soundport er virksomhedens globalt set største site for biofarmaceutisk forskning og udvikling med plads til 750 medarbejdere.

Det skriver Ferring.

Ejendommen, der ligger ved Kastrups gamle havn, blot en kort gåtur fra Københavns Lufthavn, blev erhvervet i 2013, og den nye bygning er designet af det engelske arkitektfirma Foster + Partners, der er blevet assisteret af det danske arkitektfirma Mikkelsen Arkitekter A/S.

Aktuelt arbejder der 640 medarbejdere i Soundport.

Kilde: Ferring

Annonce

Pharmas forretningsmodel er absurd, og patienterne er endt som gidsler

I den kolde krig mellem pharmaindustrien og de betalende myndigheder er det patienterne, der må betale prisen. Både i form af høje medicinpriser og manglende adgang til ny medicin. Der skal kigges med nye øjne på pharmas absurde forretningsmodel, mener professor og sundhedsøkonom Tove Holm-Larsen. 

Flere job