Annonce

Region Midtjylland konstituerer Medicinrådsformand som koncerndirektør

Efter Ole Thomsens exit i kølvandet på amputationssagen har Region Midtjylland konstitueret to nye koncerndirektører. Der er tale om formand for Medicinrådet og lægefaglig direktør på Aarhus Universitetshospital Jørgen Schøler Kristensen og vicedirektør i Sundhedsplanlægning Rikke Skou Jensen.

Medicinrådet anbefaler dabrafenib til bredere patientgruppe

Medicinrådet har revurderet sin anbefaling af Novartis’ dabrafenib, så den rammer en bredere patientgruppe med modermærkekræft. Det skriver Medicinrådet på sin hjemmeside.

Der er tale om en lempelse for brugen af midlet i kombination med et af det schweiziske firmas andre præparater, trametinib, så det nu hedder sig, at dabrafenib overvejes til patienter, som ikke er kandidater til behandling med immunterapi.

Før var anbefalingen mere specifik, da der skulle være tale om patienter med såkaldte kontraindikationer til immunterapi.

I samme ombæring har Medicinrådet opdateret lægemiddelrekommandation og behandlingsvejledning vedrørende adjuverende behandling af modermærkekræft.

Kilde: Medicinrådet

NICE i England anbefaler Roches antistof mod våd AMD

The National Institute for Health and Care Excellence (NICE) har nu anbefalet Roches faricimab som behandling for voksne med aldersrelateret våd AMD eller diabetisk maculaødem. Det skriver NICE på sin hjemmeside.

NICE vurderer, at op mod flere tusinde engelske patienter, der ellers ville miste synet, kan få gavn af behandlingen.

Ifølge NICE viser studier, at behandlingen forbedrer patienternes syn eller nedsætter deres synstab, og at behandlingen kan give sjældnere end andre alternativer.

Midlet gives som en injektion i øjet.

Kilde: NICE

Annonce

FDA godkender BMS’ nivolumab i to settings i første linje mod kræft i spiserøret

Det amerikanske firma Bristol Myers Squibb har fået grønt lys af FDA, så virksomhedens præparat nivolumab i kombination med enten kemo eller ipilimumab nu kan gives i første linje hos patienter med kræft i spiserøret. Det skriver firmaet i en pressemeddelelse.

FDA-godkendelsen er givet på baggrund af firmaets CheckMate-studie, hvor nivolumab blev afprøvet i ovenstående settings på mere end 300 forsøgspersoner i hver setting.

Studiet er ifølge firmaet det største fase 3-studie, hvor en immunterapi er afprøvet på patienter med kræft i spiserøret.

Kilde: Bristol Myers Squibb

Uenighed om innovative prisaftaler: »Det lyder jo godt, men….«

Den første del af sundhedsreformen har åbnet døren på klem for de såkaldt innovative prisaftaler. Næste år vil man søsætte en undersøgelse, der skal granske mulighederne for at indkorporere dem i tilskudssystemet. Mens tiltaget får ros af Lægemiddelindustrien, ser LVS skeptisk til.

Flere job