Annonce

Pfizer øger produktionen af COVID-19-pille

Pfizer satser stort på selskabets COVID-19-pille Paxlovid og har planer om at investere 520 mio. euro i produktionsfaciliteter i Frankrig. Det skriver Reuters.

Paxlovid er Pfizers nye store satsning, som i kliniske forsøg har vist sig i stand til at sænke risikoen for indlæggelse og dødsfald blandt højrisikopatienter med 90 pct.

Investeringen i Frankrig bliver i produktionen af den aktive ingrediens i Paxlovid, og investeringen skal ses i lyset af Pfizers målsætning om at producere 120 mio. doser af behandlingen i år.

Kilde: Reuters

Martin Shkreli dømt til at betale 64,6 mio. dollar

Martin Shkreli er færdig i farmaindustrien, efter at han har modtaget en bøde for ulovlig indtjening i forbindelse med en prisstigning på flere tusinde procent på lægemidlet Daraprim. Bøden lyder på 64,6 mio. dollar. Det skriver Fierce Pharma.

Martin Shkreli, der blev verdensberømt og berygtet i 2015, da han som adm. direktør for selskabet Turing Pharmaceuticals hævede prisen på en pille med Daraprim fra 13,5 dollar til 750 dollar på en dag, og som på nuværende tidspunkt afsoner en dom på syv år i en anden svindelsag, bliver med den nye dom desuden udelukket fra at have noget med farmaindustrien at gøre igen resten af livet.

Martin Shkreli blev i 2015 kendt som ‘den mest forhadte mand i USA’.

Kilde: Fierce Pharma

Annonce

COVID-19-lyntest kan snart komme på markedet

En lyntest for COVID-19-smitte foretaget via et pust kan være på vej til det europæiske marked. Det skriver Medwatch.

Lyntesten, der er udviklet af et finsk firma, har netop fået den nødvendige CE-mærkning for at kunne blive solgt i EU.

Testen fungerer på den måde, at personen puster ind i et apparat, hvor en nanosensor måler på tilstedeværelsen af coronavirus. Svaret kommer inden for 45 sekunder.

Deep Sensing Algorithms, der har udviklet testen, fortæller, at det er den første af sin slags til at komme på det kommercielle marked.

Kilde: Medwatch

Statsrevisorer kritiserer Sundhedsdatastyrelsens it-sikkerhed

Statsrevisorerne kritiserer, at fem myndigheder ikke lever op til statens minimumskrav til it-sikkerhed. Det skriver Medwatch.

Den ene af disse myndigheder er Sundhedsdatastyrelsen, som sammen med Energistyrelsen, Kriminalforsorgen, Statens It og Fødevarestyrelsen ikke lever op til statens 20 minimumskrav til it-sikkerhed.

Af de fem myndigheder har Sundhedsdatastyrelsen efterlevet færrest krav. De har levet op til blot 12 ud af 20 krav.

Kilde: Medwatch

Flere job