Annonce

Topdirektører fra Roche og Biogen: Vi har brug for en ny demenshandlingsplan

Det går ikke godt nok på demensområdet. Hverken i forhold til opsporing, diagnosticering eller behandling. Så hvad sker der, når der i fremtiden kommer 50 pct. flere patienter med en demenssygdom? Der er behov for en ny handlingsplan for demens, så vi sammen kan håndtere udfordringerne, skriver de to adm. direktører for hhv. Roche Pharmaceuticals i Danmark og Biogen i et fælles debatindlæg.

Dansk studie: HPV-vaccinerede piger har ikke haft mere fravær i skolen

Piger, der er blevet vaccineret mod HPV, er ikke oftere hjemme fra skole sammenlignet med deres ikke-vaccinerede veninder, konkluderer et nyt studie. Det skriver Videnskab.dk.

14.068 piger har deltaget i studiet, hvor forskere fulgte dem fra år 2013 og fem år frem.

Undersøgelsen viser, at vaccinerede og ikke-vaccinerede piger havde præcis lige meget fravær i skolerne, hvilket ifølge forskerne er en anden måde at vise, at HPV-vaccinen ikke leder til flere bivirkninger, som kan medføre sygedage.

Kilde: Videnskab.dk

COVID-vaccines effekt forsvinder hurtigere ved blodkræft

Patienter med blodkræft mister hurtigere end andre effekten af at være vaccineret mod COVID-19. Det skriver Videnskab.dk.

Oplysningen stammer fra et nyt studie, der er publiceret i Nature Cancer.

Resultatet overrasker dog ikke overlæge og professor Henrik Ditzel fra Onkologisk Afdeling på Odense Universitetshospital.

»Det er ikke så underligt, at vaccinerne virker dårligere på patienter med blodkræft, for de har ofte kræft i immuncellerne. Det er de celler, der skal danne antistoffer, hvis man bliver smittet med corona,« siger Henrik Ditzel til Videnskab.dk.

Kilde: Videnskab.dk

Annonce

Sundhedsministeren har aktiveret det statslige lægemiddelberedskab

 Lægemiddelstyrelsen har indstillet til, at sundhedsministeren på baggrund af COVID-19-pandemiens afledte effekter aktiverer det statslige lægemiddelberedskab delvist frem til d. 28. februar 2022. Det skriver Lægemiddelstyrelsen i en pressemeddelelse.

Den nuværende aktivering af lægemiddelberedskabet udløb d. 31. oktober i år.

Grunden til Lægemiddelstyrelsen indstilling er det fortsatte behov for at kunne gennemføre en række særlige tiltag for at sikre forsyning med kritiske lægemidler.

Kilde: Lægemiddelstyrelsen

FDA nødgodkender COVID-19-vaccine til børn ned til fem år

Den amerikanske sundhedsmyndighed FDA har nødgodkendt Pfizer-BioNTechs COVID-19-vaccine til børn i alderen fem til 11 år. Det skriver FDA i en pressemeddelelse.

Ifølge FDA er godkendelsen resultatet af kliniske studier, som viser, at vaccinen har samme gode effekt i forhold til beskyttelse mod COVID-19, som det tidligere er fundet i studier med voksne.

Vaccinen er også mere end 90 pct. effektiv i forhold til at bremse smitte mellem børn.

3.000 børn har i studiet fået stikket, og der har ikke været observeret nogen alvorlige bivirkninger.

Vaccinen skal gives til børn med tre ugers mellemrum, men i mindre doser end til voksne og børn over 12 år.

Kilde: FDA

Flere job