Annonce

Indien vaccinerer en milliard

Indien runder en vigtig milepæl, efter at det er lykkedes landet at påbegynde COVID-19-vaccination af 75 pct. af landets 1,3 milliarder store befolkning. Det svarer til godt en milliard personer. Det skriver Medwatch.

Indien blev i april og maj ramt af en tsunami-lignende COVID-19-bølge med 400.000 nye smittetilfælde og 4.000 COVID-relaterede dødsfald om dagen.

Derfor bliver milepælen fejret af den indiske regering, der bl.a. vil sørge for, at historiske monumenter bliver lyst op i Indiens nationale farver, ligesom landets premierminister, Narendra Modi, ventes at takke landets sundhedspersonale.

Kilde: Medwatch

COVID-vacciner godkendt som booster-stik af FDA

FDA har godkendt booster-stik med de amerikanske firmaer Moderna og Johnson & Johnsons COVID-vacciner. Det skriver Moderna og Johnson & Johnson.

Modernas vaccine er godkendt til personer over 65 år, alle over 18 år med risiko for et svært forløb samt alle over 18 år, der eksempelvis arbejder som frontpersonale.

Johnson & Johnsons vaccine er godkendt som booster-stik til alle over 18 år, mindst to måneder efter at de har fået første stik.

Kilde: Johnson & Johnson

Biologisk lægemiddel godkendt til behandling af børn med astma

FDA godkender en udvidelse af patientgruppen, som kan blive behandlet med det franske firma Sanofis og den amerikanske samarbejdspartner Regenerons biologiske lægemiddel Dupixent mod astma. Det skriver Sanofi og Regeneron.

Dermed kan børn ned til seks år blive behandlet med midlet, hvis de har moderat til svær astma.

Ifølge Sanofi og Regeneron er Dupixent det eneste biologiske lægemiddel godkendt som behandling til børn med astma.

Kilde: Sanofi

Novavax afviser rygter om forsinkelser på COVID-vaccine

Det amerikanske firma Novavax afviser de rygter, som Politico plantede i går, hvor mediet på baggrund af anonyme kilder skrev, at firmaets vaccine bliver yderligere forsinket. Det skriver Novavax.

Novavax’s proteinbaserede vaccine, der i studier har vist lovende takter med effektivitet på niveau med kendte mRNA-vacciner, er allerede blevet forsinket flere gange på grund af vanskeligheder med at leve op til FDA’s sikkerhedskrav.

Ifølge Politico er det netop problemer med at hæve vaccinens renhed fra 79 til 90 procent, der volder firmaet problemer.

Kilde: Novavax

Tusindvis uden for risikogruppen vaccineret mod influenza før tid

SSI er gået i restordre med en mangel på 83.000 vacciner, og mens sårbare risikerer at gå forgæves efter influenzavaccination, har store spillere som ATP og Erhvervsstyrelsen taget forskud på vaccinen og tilbudt stik til deres medarbejdere.  

Flere job