Topforskers dom: Her blev ECTRIMS for alvor interessant

Dagens Pharma har taget en snak med overlæge og professor Finn Sellebjerg om de mest interessante forskningsnyheder fra årets kongres for European Committee for Treatment and Research in Multiple Sclerosis.

Annonce

5 danske højdepunkter fra årets ECTRIMS

Den årlige kongres for European Committee for Treatment and Research in Multiple Sclerosis (ECTRIMS) er slut, og vi ser tilbage på, hvad danske forskere bidrog med til kongressen.

EMA undersøger Pfizer/BioNTechs COVID-vaccine til børn

EMA påbegynder evalueringen af Pfizer/BioNTechs ansøgning om COVID-vaccinering af de 5-11-årige. Det skriver EMA.

VIrksomhedernes COVID-vaccine er i dag godkendt af EMA til brug hos alle over 12 år. 

Komiteen for human medicin (CHMP) vil nu granske firmaernes data, heriblandt resultater fra et igangværende studie med de 5-11-årige. EMA forventer at lande en afgørelse om et par måneder.

Kilde: EMA

Novartis’ revolutionerende leukæmi-behandling behandles i EMA

EMA gransker Novartis’ STAMP-hæmmer Asciminib som tredjelinjebehandling af CML. Afgørelse forventes at lande sommeren næste år. Det skriver Amgros.

Kronisk myeloid leukæmi er en sjælden sygdom, der årligt diagnosticeres hos omkring 80 danskere og udgør dermed omkring 10 procent af nye, årlige leukæmitilfælde.

Asciminib er en pille, som har revolutioneret behandlingen af CML ved at hæmme det energiprotein, der dannes, når de to kromosomdele fra kromosom 9 og kromosom 22 bytter plads.

Kilde: Amgros

Takedas TKI mod NSCLC med exon-20-mutation på vej i EMA

EMA vurderer lige nu det japanske firma Takedas tyrosine kinase-hæmmer Exkivity som behandling af NSCLC med exon-20-mutation. En endelig afgørelse ventes at ligge klar næste sommer. Det skriver Amgros.

Exon-20-mutation forekommer hos en mindre del af patienterne med ikke-småcellet lungekræft. Specifikt ses den hos patienter med en såkaldt EGFR-mutation, som forekommer hos op mod 21 procent af patienterne.

Kilde: Amgros

Annonce

Flere job