Ny unik biobank 
risikerer at kuldsejle Ansvaret for højprofileret gigtmedicinsk forskning inden for personlig medicin deles nu ud på alle regioner. Det bekymrer professor, overlæge Merete Hetland.

Godt 7.000 blodprøvepakker er der i løbet af de første to år indsamlet fra patienter med leddegigt og andre inflammatoriske gigtsygdomme i Dansk Reuma Biobank. Og allerede de første udtræk sparer samfundet for medicinudgifter i millionklassen og patienter for unødig lidelse, fortæller professor, formand for DANBIO’s styregruppe og overlæge på Rigshospitalet i Glostrup, Merete Hetland, som siden etableringen i 2015 har været en af hovedkræfterne bag Dansk Reuma Biobank. Men nu er hun bekymret over, at indsamlingen af kliniske blodprøver...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.