Myndigheder indgår aftale om gensidig anerkendelse af inspektioner EU og USA har netop indgået en aftale om at anerkende hinandens inspektioner af lægemiddelvirksomheder på humanmedicinske område.

Behovet for, at en EU-myndighed inspicerer en virksomhed i USA og omvendt vil fremover begrænse sig til særlige omstændigheder. Det skyldes, at EU og USA har indgået en aftale om fremover at anerkende hinandens inspektioner i egne områder. Formålet med inspektionen er at sikre, at virksomhedernes produktion foregår i overensstemmelse med reglerne for god fremstillingspraksis for lægemidler (GMP).  Spørger man den danske lægemiddelstyrelse, er der tale om en klar forbedring af reglerne. »Aftalen betyder, at vi undgår dobbeltarbejde både til...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.