De danske biotekfirma Acesion Pharma før støtte til at udvikle behandling af forkammerflimmer, hvor kun hjerterytmen i forkammeret påvirkes.

Nu begynder sidste fase af verdens største kliniske forsøg Arbejdet med at vaccinere deltagere til sidste fase af Danflu-forsøget er i gang. Det går ‘fantastisk’, lyder det fra professor Tor Biering-Sørensen, som fortæller, at studiet kan fortsætte trods Datatilsynets udmelding i foråret, der satte en stopper for andre registerstudier.
Skriv en kommentar
Nu skal farmaceuter uddannes i data science To universiteter er gået sammen om at åbne et nyt center, der skal uddanne farmaceuter i data science og nye teknologier som kunstig intelligens og big data. Det vækker glæde hos Stine Hasling Mogensen, formand for Pharmadanmark.
Skriv en kommentar
Ny checkliste skal forbedre forskningen i præcisionsmedicin Nogle af verdens førende forskere inden for præcisionsmedicin har udviklet en checkliste, som skal strømline og løfte forskningen inden for området. Med bedre data og bedre muligheder for at samle og sammenligne data kan vi mere præcist medicinere patienter med en lang række sygdomme, siger forsker.
Skriv en kommentar
Ny generation af vægttabsmedicin på vej En ny type vægttabsmedicin har i museforsøg vist sig enormt effektivt ved at ‘smugle’ særlige molekyler ind i hjernen. Det viser et nyt dansk studie.
Skriv en kommentar
Fra et fransk hospital til en gamer med muskelsvind: Filmfestival sætter kroppen i fokus For 21. gang indtager CPH:DOX landets biografer. I år har festivalen fokus på ‘kroppen som kampplads’, fortæller livechef Marie Erbs Ørbæk. Dagens Pharma guider til ti film, som handler om alt fra fertilitet til DNA og psykiatrisk behandling.
Skriv en kommentar
EASD: Eksperter fra hele verden udgiver rapport om personlig medicin inden for diabetes En ny international konsensusrapport, som netop er udgivet i Nature Medicine, samler resultater fra 15 systematiske evidens-reviews på området for personlig medicin inden for diabetes.
Skriv en kommentar
Forskere kortlægger tusindvis af potentielt skadelige kombinationer af medicin Med data fra mere end en million patienter har forskere fra Københavns Universitet kortlagt tusindvis af kombinationer af lægemidler, som er associeret med hyppigere dosisændringer og højere dødelighed. Knap 700 af kombinationerne tyder på at være hidtil ukendte.
Skriv en kommentar
Kalciumkanalblokkere ser ud til at være sikre til KOL-patienter, og mulig fordel skal undersøges nærmere Nyt dansk studie viser, at kalciumkanalblokkere ikke øger risikoen for KOL-forværringer eller død hos patienter med KOL. Tværtimod ser behandling med kalciumkanalblokkere ud til at være forbundet med forbedret overlevelse blandt patienter med KOL sammenlignet med andre lægemidler til behandling af forhøjet blodtryk. Denne association skal undersøges nærmere, siger forsker.
Skriv en kommentar
Innovation bliver en fast del af medicinuddannelsen i København Fremtidens læger skal trænes i innovation, som nu bliver en fast del af medicinuddannelsen på Københavns Universitet. Det er en ‘milepæl’, lyder det fra prodekan Trine Winterø. Det skal placeres i fagmiljø, hvor der allerede foregår meget innovation, fortæller Torben Lykke Sørensen, studieleder for medicin, om det nye fag.
Skriv en kommentarParkinson giver mere caries
Skriv en kommentar