For at gennemgå en behandling med Kymriah skal patienter i første omgang have høstet hvide blodlegemer på, som herefter sendes til Novartis’ fabrik i New Jersey, hvor de gennemgår den genetiske omprogrammering, så de er klar til at blive ført tilbage i patienternes eget blod.

Novartis får godkendt banebrydende ny kræftbehandling 8 ud 10 børn og unge med leukæmi bliver kræftfrie med ny form for genterapi, der kan omprogrammere en patients egne celler til at angribe kræftceller.

Den amerikanske lægemiddelmyndighed Food and Drug Administration (FDA) har godkendt en helt ny form for kræftbehandling, der ifølge FDA indvarsler en ny tilgang til behandling af kræft og andre alvorlige og livstruende sygdomme. Det nye middel er en cellebaseret genterapi, der går under betegnelsen CAR-T, virker ved at omprogrammere generne i patienternes hvide blodlegemer, hvilket vil give dem egenskaber, så de målrettet kan finde og dræbe leukæmiceller. »Vi træder ind i et nyt grænseland inden for medicinsk innovation med evnen...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.