Nationalt samarbejde giver flere patienter mulighed for eksperimentel behandling Kræftpatienter, der ikke længere har effekt af standardbehandling, kan på landsdækkende konferencer få vurderet deres genprofil. Det nye initiativ sikrer, at flere patienter end tidligere henvises til forsøgsbehandling.

Onkologer, patologer, kliniske genetikere, molekylærbiologer og bioinformatikere har det seneste år gennemført landsdækkende multidisciplinære team (MDT) konferencer for personlig medicin til kræftpatienter. På konferencer vurderer eksperter i fællesskaber genprofilerne for kræftpatienter, der ikke længere har effekt af standardbehandling, og erfaringen er, at det kan åbne for, at flere patienterne kan tilbydes forsøgsbehandling med kræftlægemidler. Rigshospitalet og Aarhus Universitetshospital står bag initiativet med de andsdækkende MDT-konferencer, som også omfatter Herlev Hospital, Odense Universitetshospital, Vejle Sygehus og Aalborg Universitetshospital. I nær fremtid...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.