bettina-lundgren
Bettina Lundgren, adm. direktør, Nationalt Genom Center.Foto: NGC

Nationalt Genom Center går live: »Vi håber, at vi kan koble fuld-genom-sekventering til mange typer data« Efter års forberedelser er Nationalt Genom Center nu klar til første test med fuld-genom-sekventering. I løbet af de næste 4 år vil op til 60.000 patienter få gavn af udviklingen af personlig medicin, fortæller Bettina Lundgren, adm. direktør for genomcentret.

Op til 60.000 patienter vil over de næste 4 år få mulighed for mere præcis diagnostik og behandling gennem såkaldt fuld-genom-sekventering via sundhedsvæsenets nye infrastruktur, Nationalt Genom Center. I løbet af oktober 2020 begynder centret på de første genom-sekventeringer, der kortlægger den præcise sammensætning af alle en persons gener. Det fortalte adm. direktør for Nationalt Genom Center, Bettina Lundgren, fra scenen på ‘Kræftdag 2020’, som Dagens Medicin afholdt torsdag den 3. september for interessenter på kræftområdet: »Vi er så småt...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.