Der er godt nyt på vej til nogle personer med forhøjet kolesteroltal, fortæller Morten Böttcher.

Medicinrådet anbefaler helt ny form for kolesterolsænkende medicin Medicinrådets anbefaling af Leqvio (inclisiran) til behandling af personer med forhøjet kolesterol giver læger muligheder for at skræddersy behandlingen til patienter, siger overlæge og klinisk professor.

Der er godt nyt på vej til nogle personer med forhøjet kolesteroltal. Det er næsten som en vaccine mod forhøjet kolesteroltal. For patienterne er det en kæmpe fordel, at de kun skal stikkes én gang hvert halve år Morten Böttcher, Institut for Klinisk Medicin, Aarhus Universitet, og Hjerteforskningsklinikken Regionshospital Gødstrup På sit møde i sidste uge besluttede Medicinrådet at anbefale Leqvio (inclisiran) til personer med primær hyperkolesterolæmi eller kombineret dyslipidæmi, når behandling med statiner og de to PCSK9-hæmmere evolucumab eller...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.