Jørgen Clausen
Foto: Jon Norddahl

LIF: Prognoser fra regionerne overvurderede medicinudgifter Alle regionernes prognoser for medicinudgifterne på sygehusene i perioden 2013-2017 blev undergået, viser en opgørelse, som Lægemiddelindustriforeningen har lavet.

Danske Regioner opstillede i 2013 tre forskellige scenarier for udviklingen i medicinudgifterne på sygehusene for perioden 2013-2017. Et scenarie tog udgangspunkt i stigende vækst, et i historisk vækst, og det tredje i faldende vækst. Nu viser en opgørelse, som Lægemiddelindustriforeningen (LIF) har foretaget, at udgifterne alle år i perioden endte med at blive lavere end selv regionernes mest optimistiske skøn. F.eks. skønnede regionerne, at medicinudgifterne på sygehusene i 2016 i værste fald ville blive på 9,6 mia. kr., i bedste...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.