Klinisk forskning er ikke bare gavnligt for patienter, der får adgang til de nyeste former for behandling, eller sundhedsvæsnet, der får kendskab til behandlingerne, og hvordan man benytter dem i praksis. Økonomien har også rigtig godt af, at sundhedsvæsenet deltager i kliniske forsøg med lægemidler. Det kan spare de offentlige udgifter for millioner og atter millioner af kroner, og de penge kan komme både patienter og hospitaler til gavn, hvis man fordeler dem rigtigt. Vi bruger i runde tal 100...

Kasseret behandling mod delir øger overlevelsen blandt intensivpatienter Haloperidol har været på markedet som behandling til patienter med delir i flere årtier, men i de seneste år har mange intensivafdelinger erstattet lægemidlet med nyere anden generations antipsykotika. Nu viser ny dansk forskning, at Haloperidol bør beholde sin plads i behandlingen af delir på intensivafdelinger verden over, for lægemidlet er forbundet med øget overlevelse blandt patienter.
Skriv en kommentar
Udvalgsformand åben over for at sende flere medicinbesparelser tilbage til afdelingerne Det vil blive drøftet på politisk niveau, om sygehusafdelingerne i Region Sjælland skal have større andel i besparelser fra kliniske lægemiddelforsøg, siger Anne Møller Ronex (R), formand for sygehusudvalget i Region Sjælland.
Skriv en kommentar
Topforsker om paradoks: »Kliniske forsøg får ikke nok opmærksomhed« Op mod 20 procent af sundhedsvæsenets behandlinger kan være unødvendige, og selvom kliniske forsøg kan kaste lys over spild og overbehandling, bliver det ikke prioriteret tilstrækkeligt, mener Anders Perner, overlæge og næstformand i Lægevidenskabelige Selskaber (LVS). Med en ny pris vil LVS og otte andre organisationer hylde nogle af de mennesker, der beskæftiger sig med klinisk forskning og bidrager til bedre behandlinger.
Skriv en kommentar
LIF: Behov for justeringer i lovforslag om kliniske forsøg Til januar træder et nyt system til godkendelse af medicinske forsøg i kraft i EU. Inden da skal flere dele i det danske lovforslag på området justeres, mener Lægemiddelindustriforeningen.
Skriv en kommentarKombinationsbehandling med paracetamol og ibuprofen reducerer behovet for morfin Dansk studie dokumenter, at hofteopererede patienters behov for smertelindring med morfin er markant lavere, når de behandles med en kombination af paracetamol og ibuprofen.
Skriv en kommentar
Minister: Vi hæver gebyr for at imødekomme kritik fra Rigsrevisionen Sundhedsminister Ellen Trane Nørby hæver gebyret på industriens ansøgninger til Lægemiddelstyrelsens godkendelse af kliniske forsøg via den frivillige ordning VHP i et forsøg på at imødegå Rigsrevisionens kritik af den danske gebyrstruktur.
Skriv en kommentar
Lif: Lægemiddelstyrelsen vil tabe på ekstra høje gebyrer på fælles ansøgninger til forsøg Lægemiddelindustriforeningen advarer om, at større gebyrer til virksomheders ansøgninger til godkendelse af kliniske forsøg via den den harmoniserede ordning VHP vil gøre det uatraktivt at vælge Danmark som referenceland.
Skriv en kommentarEMA strammer reglerne for første humane forsøg Det europæiske lægemiddelagentur strammer sin guideline for kliniske forsøg, der for første gang tester et lægemiddel på mennesker. Stramningen skal øge forsøgsdeltagernes sikkerhed.
Skriv en kommentar
Overlæge om potentialet i personlig medicin: »Det er en no-brainer« Mandag formiddag afholdt Lif sin politiske høring om personlig medicin på Christiansborg, hvor mulighederne og hindringerne for udbredelsen blev diskuteret. Etiske og miljømæssige spørgsmål stod dog i skyggen.
Skriv en kommentar
ASH-højdepunkt understreger vigtigheden i at dykke ned i detaljerne af kliniske forsøg ALPINE-studiet med BTK-hæmmeren zanubritinib som behandling til patienter med leukæmi viste lovende resultater på den årlige kongres for American Society of Hematology. Men det er vigtigt, at man går ned i studiets detaljer for helt at forstå resultatet, siger overlæge Carsten Niemann.
Skriv en kommentar
Wegovy er landet i Danmark: Det er starten på et paradigmeskifte, siger overlæge I mandags landede Wegovy på hylderne på landets apoteker. Det kommer til at ændre hele tilgangen til fedmebehandling i Danmark, mener overlæge og professor Filip Krag Knop.
Skriv en kommentar