Ledende overlæge mener berøringsangst er en hæmsko: Kliniske forsøg er ren win-win-win Når patienter indgår i kliniske forsøg med lægemidler, betaler firmaerne bag lægemidlerne typisk for medicinen under forsøgene. Derfor kan der være millioner af kroner at hente, hvis sundhedsvæsenet i højere grad ser kliniske forsøg med lægemidler som en måde at spare penge på, siger forsker og ledende overlæge. Klinisk forskning er ikke bare gavnligt for patienter, der får adgang til de nyeste former for behandling, det er også gavnligt for økonomien.

Klinisk forskning er ikke bare gavnligt for patienter, der får adgang til de nyeste former for behandling, eller sundhedsvæsnet, der får kendskab til behandlingerne, og hvordan man benytter dem i praksis. Økonomien har også rigtig godt af, at sundhedsvæsenet deltager i kliniske forsøg med lægemidler. Det kan spare de offentlige udgifter for millioner og atter millioner af kroner, og de penge kan komme både patienter og hospitaler til gavn, hvis man fordeler dem rigtigt. Vi bruger i runde tal 100...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.