Lavere kolesterol og blodtryk har stor værdi på lang sigt Nyt studie tyder på, at lavere kolesterolværdier og blodtryk over en lang årrække kan reducere risiko for hjerte-kar-sygdomme væsentligt.

Selv et beskedent fald i kolesterolværdier og blodtryk kan over en lang årrække medføre en kraftigt reduceret risiko for hjerte-kar-risiko. Det konkluderer forskere på baggrund af nye videnskabelige resultater, der er præsenteret på ESC-kongressen i Rom. Læge Brian Ference fra Wayne State University School of Medicine i Detroit siger i en pressemeddelelse, at de nye data for første gang demonstrerer, at værdier for LDL-kolesterol og systolisk blodtryk har »selvstændige, multiplikative og kumulative kausale effekter på risikoen for hjerte-kar-sygdomme«. »Det tyder...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind