Foto: Illustration: Majken Allerød Simonsen

Lavere evidens er en del af mirakelkurens pris Medicinrådet må acceptere en større usikkerhed om evidens, hvis danske patienter ikke skal gå glip af avancerede medicinske behandlinger såsom genterapier, mener sundhedsøkonom Jakob Kjellberg, der taler for oprettelse af en fond til formålet.

Lægemiddelindustrien og det danske sundhedsvæsen står over for et dilemma, hvor stædighed risikerer at afholde såkaldt avancerede medicinske terapier (ATMP) fra at nå danske patienter. Det handler om, at man accepterer, at der er stor usikkerhed på dette område Jakob Kjellberg, professor i sundhedsøkonomi, VIVE Det er en diskussion, hvor penge bliver målt op mod viden i en svær øvelse udi at afgøre, om en given behandling kan betale sig samfundsøkonomisk. Den enkelte godkendelse kan veje tungt, da den sjældent...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.