Flemming Sonne
»Det vigtigste er, at der skal være åbenhed om, hvordan kommer man kommer ind på markedet, og derfor indgår vi også i dialog med industrien for at kunne bygge en struktur op, så vi kan imødekomme fremtiden,« siger Flemming Sonne om Amgros' arbejde med den nye model.

Lægerne spiller central rolle i ny model for avancerede terapier Amgros indtænker lægernes oplæring i indkøbsmodel, der skal tjene som skabelon, når fremtidige kontrakter om gen- og celleterapier skal forhandles hjem.

Fremtiden banker på døren. Gen-, celle- og vævsterapier, de såkaldte avancerede medicinske terapier (ATMP), kommer til at udgøre en større og større andel af nye medicinske behandlinger godkendt af Det Europæiske Lægemiddelagentur, EMA, i de kommende år. I dag har agenturet sammenlagt godkendt blot 12 behandlinger, men allerede i år regner EMA med at færdigvurdere yderligere 7 behandlinger. Og i pipelinen venter 40 fase 3-forsøg og mere end 200 fase 2-forsøg. Det er alle behandlinger, der er designet og udviklet...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.