Læger udskriver mindre penicillin til nyfødte Antallet af recepter på penicillin til spædbørn er faldet. Det hænger sammen med indførslen af landsdækkende vaccinationsprogrammer mod pneumokoksygdom, viser undersøgelse fra Aarhus.

Et nyt registerstudie fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital viser, at der bliver udskrevet færre recepter på antibiotika til helt små børn. Det skriver det sundhedsvidenskabelige fakultet på Aarhus Universitet i en pressemeddelelse. Resultaterne er offentliggjort i det videnskabelige tidsskrift om sundhed og sygdomme i børn, Pediatrics. Undersøgelsen, som er lavet i samarbejde med University of North Carolina i USA, viser, at faldet i udskrivningen af recepter på penicillin til spædbørn er kommet efter, at Sundhedsstyrelsen indførte landsdækkende vaccinationsprogrammer for...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.